Bonami Days: do 50 % popusta | Podaljšano →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Kakšna posteljnina je primerna za poletje? Hladna in iz naravnih materialov

Kakovosten spanec je nedvomno temelj dobrega duševnega in telesnega počutja. Toda kako se dobro naspati v poletnih nočeh? Le "oblecite" svojo posteljo za poletje. Hladni materiali, barve morja in orientalski motivi bodo zato igrali pomembno vlogo.

Zato se lotite tega! Naj vam bodo v navdih naši nasveti.

Ne podcenjujte hladilnih učinkov barv

Bela in modra sta priljubljeni barvi Sredozemlja z razlogom. Posteljnina v mornarskih barvah verjetno nikoli ne bo šla iz mode. Poleg tega se odlično poda s svetlimi barvnimi detajli. Če želite doseči svetel in svež videz, posteljnino kombinirajte z mint zelenimi rjuhami.

Ustvarite džunglo (v postelji)

Botanični motivi so kot nalašč za poletje. V tem primeru lahko v celoti izkoristite učinke zelene barve, zlasti v kombinaciji z belo in svetlimi barvami.

Če ste bolj drzni, lahko kombinirate posteljnino s cvetličnimi in živalskimi motivi. Ne izogibajte se drznim in izvirnim dodatkom iz eksotičnega lesa ali barvnih kovin.

Naj vas navdihne Orient

Etno vzorci, mandale ali orientalska posteljnina, prevleke iz makrameja in baldahin so prava izbira za čutno spalnico boho, ki združuje zemeljske in terakotne tone z zlatimi detajli in dodatki iz jute ali bambusa.

Stavite na lahke materiale

Poletje uporabljamo zračne tkanine. Še posebej primerna je lanena posteljnina, ki ni le antibakterijska in odporna na cvetni prah, temveč tudi vpija vonjave in prispeva k ustrezni termoregulaciji telesa. Uporabite lahko tudi (poli)bombažno posteljnino ali posteljnino iz bombažnega satena. Ti materiali vas poleti hladijo in preprečujejo prekomerno potenje.

Ustrezno se pokrijte

Izberite pravo odejo. Biti mora lahka, zračna in hitro sušeča, da vam bo poleti udobno. Lahko se odločite za bombažno polnilo, vendar so mikrovlakna primernejša za alergike. Priljubljene so tudi celoletne odeje iz poliestrskih vlaken, saj vas poleti hladijo, pozimi pa grejejo.

Plastenje

Če želite v spalnici ustvariti pravo poletno vzdušje, se igrajte z materiali in teksturami okrasnih blazin in pregrinjal. Kombinacija grobe lanene rjuhe in posteljnega pregrinjala z vzorcem vafljva se bo odlično odrezala v rustikalnem interierju, minimalistično spalnico pa bodo odlično poživile bombažne blazine z zanimivim geometrijskim vzorcem ali lahkotno posteljno pregrinjalo.