Black Friday | 20% popust na vse s kodo BLACK20*Ne velja na znižano in na nekaj izbranih označenih izdelkov.

Black Friday | 20% popust na vse s kodo BLACK20*Ne velja na znižano in na nekaj izbranih označenih izdelkov.

5 € za vasRegistracijaPrijava5 € za vasKošarica
Domov Domov Navdih

Kakšna posteljnina je primerna za poletje? Hladna in iz naravnih materialov

Kakovosten spanec je nedvomno temelj dobrega duševnega in telesnega počutja. Toda kako se dobro naspati v poletnih nočeh? Le "oblecite" svojo posteljo za poletje. Hladni materiali, barve morja in orientalski motivi bodo zato igrali pomembno vlogo.

Zato se lotite tega! Naj vam bodo v navdih naši nasveti.

1

Ne podcenjujte hladilnih učinkov barv

Bela in modra sta priljubljeni barvi Sredozemlja z razlogom. Posteljnina v mornarskih barvah verjetno nikoli ne bo šla iz mode. Poleg tega se odlično poda s svetlimi barvnimi detajli. Če želite doseči svetel in svež videz, posteljnino kombinirajte z mint zelenimi rjuhami.

2

Ustvarite džunglo (v postelji)

Botanični motivi so kot nalašč za poletje. V tem primeru lahko v celoti izkoristite učinke zelene barve, zlasti v kombinaciji z belo in svetlimi barvami.

Če ste bolj drzni, lahko kombinirate posteljnino s cvetličnimi in živalskimi motivi. Ne izogibajte se drznim in izvirnim dodatkom iz eksotičnega lesa ali barvnih kovin.

3

Naj vas navdihne Orient

Etno vzorci, mandale ali orientalska posteljnina, prevleke iz makrameja in baldahin so prava izbira za čutno spalnico boho, ki združuje zemeljske in terakotne tone z zlatimi detajli in dodatki iz jute ali bambusa.

4

Stavite na lahke materiale

Poletje uporabljamo zračne tkanine. Še posebej primerna je lanena posteljnina, ki ni le antibakterijska in odporna na cvetni prah, temveč tudi vpija vonjave in prispeva k ustrezni termoregulaciji telesa. Uporabite lahko tudi (poli)bombažno posteljnino ali posteljnino iz bombažnega satena. Ti materiali vas poleti hladijo in preprečujejo prekomerno potenje.