1. Vse sestavine za medenjake dajte v skledo kuhinjskega robota, uporabite nastavek K in pustite, da se testo meša približno 10 minut.
2. Pripravljeno testo zavijte v folijo za živila ali voščen prtiček in ga v hladilniku hladite vsaj 2 uri, najbolje pa čez noč.
3. Po tem času vzemite testo ven, pustite, da se nekoliko ogreje (približno 20 minut), in ga na pomokani površini z valjarjem razvaljate na debelino približno 5 mm.
4. Pečico segrejte na 180 stopinj. Uporabite zgornje in spodnje gretje z vročim zrakom.
5. Zdaj z modelčki za piškote v testo odtisnite želene oblike. Če pri okraševanju niste samozavestni, je najlažja oblika, ki jo lahko naredite, jajce.
6. Izrezane medenjake prenesite na pekač s papirjem za peko in jih pecite 8 - 10 minut. Pazite, da se med peko ne zažgejo!
7. Pripravljene medenjake prenesite na mrežo za hlajenje, da se ohladijo. Okrasite jih po možnosti naslednji dan.
8. Pripravite glazuro. Najprej temeljito presejte sladkor, da v glazuri ne bodo nastale grudice, ki bi zamašile nastavek.
9. Sladkor, limonin sok in beljak stepite v skledi, da dobite gladko konsistenco.
10. V visok kozarec položite slaščičarsko vrečko, robove prepognite čez rob kozarca in napolnite s prelivom. Okrasite po želji.