Če želite v nekaj minutah pripraviti okusen prigrizek ali lažjo večerjo, je klasični jajčni namaz prava izbira. Poleg tega je odličen v kombinaciji s svežimi zelišči in hrustljavo zelenjavo.
Oglejte si spodnji recept kulinarične blogerke Katerine Jašek.
1. Zavrite vodo. Jjajca eno za drugim položite na žlico in jih previdno potopite v vodo. Jajca kuhajte približno 10 minut. Odcedite vodo, pustite, da se jajca ohladijo, in jih nato olupite.
2. Ohlajena jajca prerežite na pol, rumenjak prenesite v skledo, beljake pa pustite na strani.
3. Rumenjake stepite z maslom. Nato dodajte majonezo, skuto, gorčico, limonin sok, sol in poper ter premešajte.
4. Čebulo in beljake drobno sesekljajte in jih vmešajte v namaz. Po okusu solite.
5. Postrezite s svežim kruhom in okrasite z drobnjakom, kalčki ali rezinami redkvice.
Če radi eksperimentirate, preizkusite še druge preproste recepte za jajčne namaze.
Rumenjake zmiksajte, dodajte rikoto, gorčico ter začinite s soljo in poprom po okusu. Na koncu vmešajte še sesekljane beljake in drobnjak.
Avokado pretlačite. Dodajte sesekljana jajca, drobno sesekljane liste bazilike, limetin sok, sol in poper. Zmešajte. Postrezite na popečenem kruhu in posujte s popečenimi semeni.
Sir zmešajte z naribano rdečo peso, dodajte gorčico in sesekljana jajca. Premešajte in začinite s soljo in poprom. Servirajte na kvašenem kruhu in ga potresite s svežo vodno krešo.
Fotografija: Kateřina Jašek