Bonami Days -15 % na neznižane izdelke | Koda: BONAMIDAYS15
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Sedežna garnitura v romantičnem slogu

Opremljanje dnevne sobe v romantičnem slogu tako, da bo videti nežno, a ne preveč nakičeno, je lahko precejšen izziv. In ker je kavč pogosto najbolj markanten element sobe, vam svetujemo, da začnete z njim.

Pogovarjali smo se z madžarsko blogerko Pastellmama, ki vam bo svetovala, s katero obliko, barvo in materialom zagotovo ne morete zgrešiti.

Kako ste izbrali svoj kavč?

Želela sem kos, ki ne bi bil preveč drzen za dnevno sobo, hkrati pa bi bil eleganten in brezčasen. Imam dva majhna sinova, zato je bilo nujno, da je kavč dovolj prostoren, saj radi skupaj beremo pravljice.

Ta model znamke Bobochic mi je bil takoj všeč. Na prvi pogled je videti klasičen, vendar mu dvojni nasloni za roke in lesene noge dajejo igriv občutek.

Kaj je bil največji izziv pri izbiri kavča?

Precej časa sem se odločala glede materiala in barve prevleke, vendar sem na koncu izredno zadovoljna. Ne samo, da je videti čudovito, ampak ga je tudi enostavno čistiti.

Ali imate kakšen nasvet glede nakupa novega kavča?

Vsem, ki nameravajo kupiti nov kavč, svetujem, naj najprej izmerijo svoja vrata. :D Videla sem že nekaj čudovitih dizajnerskih garnitur, ki so morale ostati v predsobi.

Bonami nasveti za dnevno sobo v romantičnem slogu

Poiščite navdih med našimi nasveti, kako izbrati kavč in dodatke, da boste dosegli notranjost subtilnega videza.

1. Oblikovanje v romantičnem slogu

Pri oblikovanju romantične notranjosti morate že na začetku jasno povedati, v katero smer greste. Ali vam je všeč bolj razkošna zasnova v slogu dvorca? Ali pa imate raje preprostejši, a prijeten podeželski videz?

Za prvo smer se bodo odlično obnesle oblazinjene zofe na subtilnejših ali celo izrezljanih nogah. Za več podeženskega občutka izberite bolj tradicionalne, robustne oblike zofe s širokimi, zaobljenimi naslonjali in velikimi, udobnimi blazinami.

2. Izbira materiala in barve

Nevtralne barve, kot so kremna, bela in siva, imajo običajno glavno vlogo v romantičnih notranjostih. Če pa želite svojo notranjost poživiti, se ne bojte eksperimentirati. Odlično bodo videti tudi pastelni odtenki rožnate, rumene, modre in zelene barve. Izogibajte se le nasičenim barvam - pojavijo naj se le kot poudarki na nekaj manjših dodatkih.

Če si želite drznejših kosov, vas bodo morda pritegnile žametne prevleke za blazine. Njihova tekstura bo kavču dodala pridih edinstvenosti, hkrati pa bo dovolj vsestranska, da se je ne boste hitro naveličali.

3. Osredotočite se na dodatke

Izberite blazine in pregrinjala z mehkimi cvetličnimi motivi v pastelnih barvah. Odlično bodo videti tudi dodatki iz pletenih ali čipkastih tkanin. Če se počutite ustvarjalno, lahko poskusite na enobarvno prevleko ročno izvesti nekaj cvetov - dobili boste izviren dodatek, ki bo imel povsem drugačno vrednost, kot če bi ga kupili.