Menu
5 € za vasRegistracijaPrijava5 € za vasKošarica
Domov Domov Navdih

Kako poskrbeti za urejeno kopalnico

Tudi v kopalnici strogega minimalista ne gre brez šamponov, dišečih mil in najrazličnejših pripomočkov za vsakodnevno nego kože. Toda kako urediti kopalnico v poplavi losjonov, krem in drugih nujnih pripomočkov in ustvariti prijetno vzdušje v kopalnici?

Ni vam treba obupati. Samo uporabite prave organizatorje ali dodatke za kopalnico in vsaka kopalnica bo postala čudovita oaza za čiščenje telesa in duše.

1. Dodatki naj se ujemajo s kopalnico

Osnova za ureditev kopalnice bodo različna "skrivališča" v obliki škatel, posodic za milo in stojal za brisače. Da bo celoten videz urejen, je pomembno, da se njihova tekstura in barvna shema ujemata z elementi kopalnice. Ne bojte se na masivnejše kose pohištva postaviti minimalističen dodatke.

2. Uporabite (ne)prozorne škatle

Za lažjo orientacijo in rokovanje postavite najpogosteje uporabljene toaletne potrebščine na dosegu roke in jih razdelite v posode glede na posamezen postopek. Lesene ščetke ali vatirane blazinice lahko razstavite v prozornem kopalniškem organizatorju, nevšečno kozmetično embalažo pa skrijte v kopalniške košare. Tako različne steklenice ne bodo moteče.

3. Izberite vodoodporne kose

V vlažnih okoljih raje uporabljajte materiale, ki so odporni na vlago. S kopalniškimi dodatki iz stekla, keramike ali kovine ne boste nikoli zgrešili. Če želite z lesenimi ali pletenimi košarami za kopalnico narediti prostor bolj udoben, posezite predvsem po košarah iz bambusa ali ratana. Po drugi strani pa je škatlo iz blaga enostavno oprati in jo je mogoče prilagoditi notranjosti kopalnice.

4. Ne pozabite na organizatorje ličil

Posebni organizatorji za ličila poskrbijo, da so vaša ličila v popolnem redu. Izberite tiste iz visokokakovostne plastike, ki jih je ne le enostavno vzdrževati. Stojala za nakit niso le praktičen pripomoček, temveč služijo tudi kot elegantna dekoracija.

5. Izkoristite prostor

Prostora za shranjevanje ni nikoli dovolj, še posebej v majhnih kopalnicah. Z ozko kopalniško polico lahko izkoristite vsak centimeter. Vanj lahko udobno spravite svoj obsežni kozmetični arzenal in čistila. Poleg tega je mobilna in jo lahko preprosto premikate.

Več nasvetov za kopalnico najdete tukaj