Predbožični popusti: Vsaj -20% na 10.000+ izdelkov | Prihranite →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Kako poskrbeti za urejeno kopalnico

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

Tudi v kopalnici strogega minimalista ne gre brez šamponov, dišečih mil in najrazličnejših pripomočkov za vsakodnevno nego kože. Toda kako urediti kopalnico v poplavi losjonov, krem in drugih nujnih pripomočkov ter še vedno narediti impresiven vtis?

Ne skrbite. Uporabite prave organizatorje ali dodatke in vsaka kopalnica bo postala impresivna oaza za čiščenje telesa in duše.

Ujemanje dodatkov z elementi

Različna "skrivališča" v obliki škatlic, posodic za milo in stojal za brisače bodo osnova za postavitev kopalnice. Da bo celoten videz urejen, je pomembno, da njihovo teksturo in barvo uskladite s sanitarnimi elementi kopalnice. Robustnejše lesene kose npr. dopolnite z minimalističnimi kopalniškimi dodatki.

Uporaba (ne)prozornih škatel

Za lažjo orientacijo in rokovanje postavite najpogosteje uporabljene toaletne potrebščine na dosegljivo mesto in jih razdelite v različne organizatorje glede na posamezen postopek. Lesene ščetke ali vatirane blazinice lahko razstavite v prozornem organizatorju za kopalnico, neugledno kozmetično embalažo pa skrijte v pleteni košarici. Tako stekleničke različnih barv ne bodo videti moteče.

Izberite vodoodporne kose

Za vlažna okolja raje uporabljajte materiale, ki so odporni na vlago. S kopalniškimi dodatki iz stekla, keramike ali kovine ne boste zgrešili. Če želite prostor narediti bolj prijeten z lesenimi ali pletenimi kopalniškimi košarami, izberite predvsem take iz bambusa ali ratana. Košare iz blaga je enostavno oprati in jih lahko igrivo prilagodite dekorju vaše kopalnice.

Ne pozabite na organizator ličil

Posebni organizatorji za ličila zagotavljajo popolno preglednost in urejenost ličil. Izberite tiste iz visokokakovostne plastike, ki niso le enostavni za pranje, temveč tudi barvno obstojni. Stojala za nakit niso le praktičen pripomoček, temveč služijo tudi kot eleganten okras kopalnice.

Izkoristite prazna mesta

Prostora za shranjevanje ni nikoli dovolj - še posebej v majhnih kopalnicah. Z ozko kopalniško polico lahko izkoristite vsak centimeter. Vanjo boste udobno spravili svoj obsežni kozmetični arzenal in čistila. Poleg tega je premična, zato jo lahko preprosto premikate.

Dodajanje polic (tudi brez vrtanja)

Seveda ne smete zamuditi niti žičnega programa za kopalnico. Police, ki temeljijo na priseskih, lahko namestite brez vrtanja. Pravzaprav je pritrditev na steno zaradi samolepilnega sistema zaključena v nekaj sekundah. Tako boste za učinkovito in uspešno organizacijo kopalnice potrebovali le minimalno truda.