Francoska solata, nekaj steklenic vina, sveža zelišča, zelenjava in izredno dišeči siri. Prazničen hladilnik poka po šivih, vi pa se sprašujete, kam z vsemi stvarmi?
Kako poskrbeti, da sladice ne bodo vonjale po slanini, in da ne boste iz spodnjega predala vlekli neprepoznavno hrano?
Urejanje hladilnika je lahko težavno, vendar boste s pravimi pomočniki tudi to kmalu obvladali. Pokazali vam bomo naše najljubše stilske doze, steklenice in praktične pripomočke, ki vam bodo olajšali vsakdan.
Zelišča ne bodo takoj izgubila svežine, če jih zavijete v navlaženo servieto in jih položite v škatlo ali kozarec.
Da bi preprečili hitro izsušitev, poskrbite za ustrezno kroženje zraka. Uporabite posebno podlogo, ki jo namestite na dno spodnjega predala. Izogibajte se plastičnim vrečkam. Raje izberite zračne vrečke, ki jih lahko uporabite večkrat.
S pravilnim zlaganjem hrane vam ne bo treba hrane s pretečenim rokom uporabe metati v smeti. Hrano ali izdelke z najzgodnješim rokom uporabe shranite v posebno škatlo. Tako jih boste imeli na očeh in se boste izognili nepotrebnim odpadkom.
Določite različne police ali posode za shranjevanje živil in združite omake, marmelade, sire ali druge skupine živil. Tako boste lahko videli, kaj kupiti in česa ne ter vedno našli vse na svojem mestu.
Imate ostanek limoninega soka, juhe ali vina za kuhanje? Zamrznite jih v modelčih za ledene kocke in jih uporabite, ko jih boste potrebovali.
Za to so najprimernejši kozarci vseh vrst in velikosti. Kot nalašč za domače sokove, jogurt, granolo in maslo.
Krompir, česen, čebulo ali ingver shranjujte v temnem prostoru in po možnosti pri nižji sobni temperaturi. Uporabite zračne vrečke, škatle ali zaboje.