Kako urediti hladilnik (ne le za praznike)

Francoska solata, nekaj steklenic vina, sveža zelišča, zelenjava in izredno dišeči siri. Prazničen hladilnik poka po šivih, vi pa se sprašujete, kam z vsemi stvarmi?

Kako poskrbeti, da sladice ne bodo vonjale po slanini, in da ne boste iz spodnjega predala vlekli neprepoznavno hrano?

Urejanje hladilnika je lahko težavno, vendar boste s pravimi pomočniki tudi to kmalu obvladali. Pokazali vam bomo naše najljubše stilske doze, steklenice in praktične pripomočke, ki vam bodo olajšali vsakdan.

Nasvet št. 1: Shranjevanje zelišč

Zelišča ne bodo takoj izgubila svežine, če jih zavijete v navlaženo servieto in jih položite v škatlo ali kozarec.

Nasvet št. 2: Dolgo sveža zelenjava

Da bi preprečili hitro izsušitev, poskrbite za ustrezno kroženje zraka. Uporabite posebno podlogo, ki jo namestite na dno spodnjega predala. Izogibajte se plastičnim vrečkam. Raje izberite zračne vrečke, ki jih lahko uporabite večkrat.

Nasvet št. 3: Hrana, ki jo je treba kmalu porabiti

S pravilnim zlaganjem hrane vam ne bo treba hrane s pretečenim rokom uporabe metati v smeti. Hrano ali izdelke z najzgodnješim rokom uporabe shranite v posebno škatlo. Tako jih boste imeli na očeh in se boste izognili nepotrebnim odpadkom.

Če se kaj pogosto pokvari samo zato, ker živila ne vidite, si priskrbite priročne škatle, ki vam omogočajo popoln pregled.

Nasvet št. 4: Predalčki za boljši pregled

Določite različne police ali posode za shranjevanje živil in združite omake, marmelade, sire ali druge skupine živil. Tako boste lahko videli, kaj kupiti in česa ne ter vedno našli vse na svojem mestu.

Nasvet št. 5: Modelčki za led

Imate ostanek limoninega soka, juhe ali vina za kuhanje? Zamrznite jih v modelčih za ledene kocke in jih uporabite, ko jih boste potrebovali.

Nasvet št. 6: Shranjujte trajnostno

Za to so najprimernejši kozarci vseh vrst in velikosti. Kot nalašč za domače sokove, jogurt, granolo in maslo.

Nasvet št. 7: Vse ne sodi v hladilnik

Krompir, česen, čebulo ali ingver shranjujte v temnem prostoru in po možnosti pri nižji sobni temperaturi. Uporabite zračne vrečke, škatle ali zaboje.

Za še boljšo preglednost

Za vas smo pripravili poseben izbor nalepk, s katerimi boste lahko označili svoje škatle. Prenesite, natisnite (po možnosti na papir z nalepkami) in prilepite po želji.

Čistoča in organizacija sta bistvenega pomena tako v hladilniku, kot tudi v celotni kuhinji. Poiščite navdih v preverjenih nasvetih, s katerimi bo čiščenje hitro in učinkovito.