5 nasvetov, kako urediti garderobo

Beáta Vaňková
Beáta Vaňková
Bonami Blogger

Ali vaša garderoba poka po šivih, vendar imate prepogosto neprijeten občutek, da nimate kaj obleči in da nosite le nekaj kosov oblačil naenkrat? Poznano. Morda je čas, da uredite svojo garderobo in jo malo prevetrite. Začnimo!

Pokazali vam bomo, kako kar najbolje izkoristite svojo omaro, učinkovito zložiti oblačila in kateri organizatorji zagotavljajo popoln pregled.

1. Razdelite police po kategorijah

Police v omari razdelite po kategorijah, kot so majice, puloverji ali hlače. Nato te kategorije razčlenite z različnimi organizatorji in delilniki. V praksi to pomeni, da kategorijo majic razdelimo na majice s kratkimi rokavi in majice z dolgimi rokavi. Podobno lahko hlače razdelimo na kavbojke, hlače za prosti čas in trenirke za doma.

Oblačila, ki jih najpogosteje uporabljate, shranjujte v višini oči. Tako nadaljujte tudi po drugih policah - od najbolj uporabljenih predmetov do manj potrebnih.

2. Razvrstite stvari na obešalnikih

Za obešanje oblačil je potreben praktičen sistem. Tako lahko obesite brezrokavnike, kratke rokave, dolge rokave, puloverje in nato še jakne, eno za drugo. V vsaki kategoriji nato obesite posamezne segmente glede na barvo.

Na obešalnikih so oblačila iz finejših materialov, ki zahtevajo nežnejšo nego in se zlahka zmečkajo. Uporabite širše obešalnike, najbolje žametne, da tkanina ne zdrsne. Žični obešalniki lahko poškodujejo občutljivo tkanino. Za pasove, torbice, šale ali klobuke uporabite posebej oblikovane obešalnike. Omogočajo popoln pregled nad vsemi vašimi stvarmi.

3. Kako zložiti oblačila

Oblačila v predalih zložite navpično. Tako boste imeli boljši pregled nad vsemi kosi in ne boste rabili vzeti celotnega kupa iz predala, ko boste iskali določen kos. Za urejeno shranjevanje oblačil so priročne tudi police, stojala in predali. Še boljšo organizacijo pa lahko dosežete s priročnimi kovinskimi pregradnimi policami, ki omogočajo prostor za majice, puloverje, brisače in posteljnino.

4. Praktični pripomoček za otroke

Otroške stvari lahko glede na vrsto oblačil pospravite v različne škatle za shranjevanje. Na primer, majice lahko navpično postavite v eno polje, hlače pa v drugo. Če na vsako škatlo nalepite etiketo s sliko oblačila, lahko otroci brez vaše pomoči zlahka najdejo, kar potrebujejo.

5. Organizacija spodnjega perila

Priporočamo, da spodnje perilo v komodi uredite na posebnih policah, organizatorjih ali škatlah. Tako lahko bolje razdelite, katero spodnje perilo imate za vsakodnevno nošenje in katero za posebne priložnosti.

Kako ustvariti popolnoma urejen dom?