Bonami Days -15 % na neznižane izdelke | Koda: BONAMIDAYS15
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Moderna soba za goste v pastelnih barvah

Beáta Vaňková
Beáta Vaňková
Bonami Blogger

Skupaj z nami pokukajte v sobo za goste slovaške influencerke Veronike Kril, ki jo je spremenila v sodoben prostor, poln barv. Navdihnite se z njenimi nasveti in priporočili za čudovite dodatke v skandinavskem slogu.

Veronika, zakaj ste se odločili za skandinavski slog?

"Preoblikovala sem sobo za goste v hiši svojih staršev, ki imajo zelo radi preproste kose pohištva, mehke barve in naravne materiale. Jaz pa imam rada boho ali scandi slog in pastelne odtenke, ki so mi prijetni. Tako smo strnili glave in se strinjali, da bodo ti izbrani dodatki in pohištvo ustrezali našim zamislim in se ujemali z našo sanjsko notranjostjo."

Pred preobrazbo

Po preobrazbi

Kako izbrati dodatke v skandinavskem slogu

V skandinavskih notranjostih imajo glavno vlogo mehke in svetle barve. Razlog za to je preprost, skandinavske države se pozimi soočajo z dolgimi nočmi, zato je treba dom razsvetliti. Še posebej priljubljene so barve, ki jih pogosto najdemo v naravi, kot so oranžna, rumena, zelena, modra ali svetlo rožnata.

Tako kot pri barvah tudi pri materialih stavite na naravo in preprostost. S platnenimi rjuhami, volnenimi odejami, preprogo iz jute in veliko blazinami z bombažnimi prevlekami ne boste zgrešili. Vendar izberite preproste vzorce.

Staremu pohištvu dajte drugo priložnost

Veronika je odlično opravila delo tudi s starejšo vgradno omaro. Odločila se je, da jo bo prenovila, namesto da bi kupila nov kos. Sijajno omaro je prebarvala na belo in ji dodala nove lesene ročaje, ki se odlično ujemajo s preostalim prostorom.

Pred preobrazbo

Po preobrazbi

Pri čem po Veronikinih besedah ni vredno varčevati?

"Pomembna je kakovost posteljnine in vzmetnic. Postelja ni le prepoznaven kos v spalnici, ampak je tudi vir energije. Od tega, kako spimo ponoči, je odvisno naše delovanje čez dan. Zato menim, da je zelo pomembno, da v posteljo vlagamo pravilno in učinkovito, saj s tem vlagamo tudi v svoje zdravje.

Obnavljam sobo za goste, zato sem vedela, da vsekakor potrebujem kakovostno zakonsko posteljo z dimenzijami 180x200 cm. Vedela sem, da želim oblazinjeno posteljo, ki bo v mehkih barvnih tonih v kombinaciji z lesom. In to sem tudi izbrala."