Preobrazba: spalnica v zemeljskih odtenkih

Roxana Ciuchilan obožuje družinsko življenje in potovanja. Na svojem blogu prinlume.com in na Instagramu objavlja fotografije svoje družine in deli svoja doživetja s potovanj, ki jih je obiskala z otroki.

Poleg tega se ukvarja tudi z opremljanjem stanovanja. Vendar je opremljanje spalnice do zdaj odlagala, z novo sezono pa je čas za preobrazbo.

Naravni slog

Vedno sem trdila, da je spalnica le prostor, v katerem spimo. Pozneje sem ugotovila, da to sploh ni res, prav nasprotno. Z novorojenčkom je bila to najbolj uporabljena soba in dejstvo, da sploh ni bila opremljena, me je vznemirjalo. Zato sem se odločila, da dokončam opremljanje spalnice.

Izbrala sem naravni slog. Spalnica je morala biti "čista" in preprosta. Zato sem izbrala belo posteljo, laneno posteljnino, lanene zavese in dodatke v naravnih barvah in zemeljskih tonih. Združila sem nekaj slogov, predstavljenih v navdihujočih člankih na portalu Bonami, in poskušala ohraniti čim bolj zračno vzdušje ter ne preobremeniti prostora, v katerem spimo.

Rastline v spalnici

Rastlin in cvetja ne smete spregledati. Ko sem živela v starem stanovanju, nisem imela nobene rastline in do nedavnega se sploh nisem zavedala, kako pomembne so lahko in kako zelo polepšajo prostor.

Z novo sezono sem v našo spalnico poleg zemeljskih tonov dodala tudi lončke z rastlinami.

Izbrani izdelki Bonami

Naša spalnica je precej prostorna, vendar je bila glavna težava v tem, da v njej ni bilo skoraj nobenega prostora za shranjevanje. Majhna omara, skrita med kopalnico in spalnico, ni bila dovolj. Zato sem najprej naročila preprosto belo omaro s policami in stojalo z lestvijo.

Nato sem zamenjala stropno luč, zavese in zavese. Dodala sem tudi veliko ogledalo (nikjer v hiši nisem imela ogledal) in nekaj dodatkov, ob katerih sem se počutila kot doma. Do takrat je bila naša spalnica bolj podobna brezosebni hotelski sobi.

Dodatki in okraski

Za steno za posteljo sem izbrala slike, čudovito svetilko iz ratana in čudovite cvetlične lončke.

Malo sem spremenila tudi razporeditev sobe, da bodo novi okraski bolje izstopali.