Sezona žara in lepo vreme nas vabita k preživljanju časa na prostem. Kaj pa storimo, ko nam dež ali veter prekriža načrte za konec tedna? Greta, ki je Instagramu znana kot De mâncare, predlaga 3 ideje za jedi, ki jih lahko postrežete na piknikih na preprogi ali v postelji, pa tudi na zeleni travi.
Od vremena ali razpoloženja je odvisno, kje jih boste postregli, a v njihovem čudovitem okusu boste uživali kadarkoli.
Sestavine:
• 500 g moke;
• 80 g masla;
• 1 jace
• 80 ml jogurta;
• 5 žlic rjavega sladkorja;
• 6 velikih sliv;
• 100 g borovnic;
• pest mletih orehov
Priprava:
1. Iz moke, masla, jogurta, sladkorja in jajc gnetite mehko testo, dokler ni mehko, nelepljivo.
2. Dobljeno testo razvaljamo v okroglo, nepravilno obliko, dokler ne dobimo testa debeline približno 3-5 mm.
3. Na kos testa položimo narezano, sveže ali zamrznjeno sadje. Slive sem narezala in jih v krog položila na površino testa, po vrhu pa posula borovnice. Ne pozabite pustiti približno 3-4 cm od roba testa, ker boste ta rob dvignili in prepognili čez sadje.
4. Po sadju potresemo sesekljane orehe. Uporabite drobilice za orehe, da jih boste lažje razbili!
5. Položimo na pekač obložen s peki papirjem ali na silikonsko podlogo za peko in pečite na 180°C 40-45 minut, dokler ne postanejo zlato rjave barve.
6. Potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo toplo s kepico sladoleda ali hladno s skodelico toplega čaja.
Sestavine:
• 9 rezin kruha/tosta;
• arašidovo maslo;
• kremni sir;
• čokoladni namaz;
• jagodičevje, jabolka in banane;;
• vseni kosmiči (granola ali müsli);
• šunka;
• retkev;
• orehi in mandlji;
• pisani jedilni okraski
Priprava:
1. Kruh premažemo z olivnim oljem ali koščkom masla in ga pečemo v pečici na 180°C 6-7 minut, dokler ne postane hrustljav in rahlo zapečen. Uporabite lahko tudi opekač, če želite pospešiti postopek.
2. Izberite svoje najljubše namaze in jih namažite na rezine toasta, jaz sem izbrala arašidovo maslo, kremni sir in čokoladni namaz.
3. Dodajte svojo najljubšo hrano. Uporabila sem:
- jabolka, jagodičevje in ovseni kosmiči za toast z arašidovim maslom;
- pršut, redkvice, orehi in mandlji za toaste s kremnim sirom;
- pisani jedilni posipi, banane in mandlji za toaste s čokoladnim namazom;
Postrezite s skodelice najljubše kave.