-15% na postelje s kodo LAHKONOC15* Ne velja na znižano in na nekaj označenih izdelkov.

-15% na postelje s kodo LAHKONOC15* Ne velja na znižano in na nekaj označenih izdelkov.

5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Spomladanska preobleka knjižne omare

Beáta Vaňková
Beáta Vaňková
Bonami Blogger

V zadnjih letih je knjižna omara postala izviren element notranje opreme. Poleg knjig lahko v njej shranite tudi stvari, ki jih želite razstaviti. Če boste dekoracijo izbirali občutljivo, boste dobili zaokroženo kombinacijo slogov in barv, ki jo lahko po potrebi spreminjate.

In ker pomlad trka na vrata, vam danes pokažemo, kako lahko svojo knjižnico dekorirate v skladu s tem živahnim letnim časom.

Dekoracija za knjižno omaro

Spomladanska dekoracija za knjižno omaro

Police knjižne police lahko okrasite z različnimi okraski. Mi smo izbrali pisano uro, majhno ogledalo, dizajnerske svečnike, dišeče sveče in lončke s cvetočimi rastlinami.

Če ste pri vas doma ljubitelji namiznih iger, jih brez težav umestite v knjižno omaro, saj je ta kos notranjosti lep odraz tega, kar imaš rad. Enako velja na primer za gramofonske plošče ali spominke s potovanj.

Naš nasvet: Knjige zlagajte navpično in vodoravno. Vertikalno postavljene knjige se bolj prilegajo na police, kupi pa so videti bolj zanimivi. Nanje lahko nato postavite izvirne okraske.

Osvetlite knjižno omaro s pastelnimi barvami

Knjižnica naj bi bil tih prostor. Vendar to ne pomeni, da mora biti na prvi pogled dolgočasna, ravno nasprotno! Ne bojte se različnih barvitih okraskov. Popestrili bodo notranjost celotnega prostora ter vam vlili energijo in pozitivno razpoloženje, kadarkoli boste prišli po eno od svojih najljubših knjig.

Za pomlad so značilne pastelne barve, ki jih lahko vidite na drevesih in cvetočih rastlinah, ko se odpravite na sprehod v naravo. Zato naj izstopajo predvsem mehko rožnate, zelene, rumene in modre barve.

Naš nasvet: Svojo notranjost lahko elegantno povežete s pomladno obarvano knjižnico tako, da na mizo postavite vazo s svežim pomladnim cvetjem, kot so tulipani, narcise ali hijacinte.

Knjige dopolnite z umetninami

Svoji knjižni omari dodajte osebno noto in nanjo postavite kakšno umetniško delo. Izberite sliko ali kipec in ju vključite v mozaik svojih knjižnih polic. Ni vam treba vrtati v steno, sliko samo prislonite ob zadnjo steno knjižne police. V pomladnem času so najbolj aktualni cvetlični motivi, zato izberite sliko, ki odraža ta veseli letni čas.

Podobni navdihi