Spomladanski 15% popust s kodo APRIL15 | Prihranite že danes →
Mid Season Sale | Prihranite do 50% →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Opremljate kuhinjo? In to prvič? V nadaljevanju poiščite pripomočke, ki jih morate imeti

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

Opremljanje kuhinje je izziv. Sploh, če je prva. Ponve, lonci, sklede in najrazličnejši pripomočki ... Nič čudnega, da hitro pride do zmede. Da pa ne bi zapravljali časa in denarja za nepotrebne predmete, smo pripravili seznam pripomočkov, ki ne smejo manjkati v nobenem gospodinjstvu.

Če boste odkrili strast do kuhanja, lahko v svojo zbirko nove kuhinjske pripomočke dodajate naknadno.

Lonci in ponve

Potrebovali boste vsaj preprost komplet loncev in ponev. Za začetek bodo dovolj vsaj en večji lonec, pekač in ponev. Priporočamo lonce s prostornino približno 2,5 do 3 litre.

Kakovostna ponev s premerom od 24 do 26 cm je prav tako nepogrešljiv pripomoček. Primernejša je globlja, na kateri lahko pripravite palačinke in azijske jedi za približno štiri goste.

Material posode za kuhanje izberite glede na vrsto kuhalne plošče. In ne pozabite na pokrove.

Nasvet:
Če želite prihraniti čas, ni slaba ideja, da razmislite o nakupu lonca na pritisk. Kuhanje je hitrejše in zato bolj ekonomično.

Noži in deska za rezanje

Čeprav profesionalci verjetno nikoli ne bodo imeli dovolj nožev, lahko na začetku shajate s štirimi - univerzalnim, kuharskim nožem, npr. Santoku, lupilcem in nožem za kruh. Ne pozabite na brusilnik.

In deske za rezanje? Uporabite lahko tri - za kruh, meso ter sadje in zelenjavo. Medtem ko lahko leseno uporabljate za odlaganje vročih loncev in serviranje prigrizkov, je plastično lažje vzdrževati, poleg tega pa ne zadržuje vonja po aromatičnih živilih.

Osnovni gospodinjski aparati

yp>V nobenem gospodinjstvu ne sme manjkati grelnik za vodo. Poleg časa boste cenili še eno prednost - ne bo vam zavzel štedilnika, kar pride posebno prav, kadar imate njem več loncev hkrati. Pri pripravi sladic pa ne boste mogli brez tehtnice in mešalnika - klasičnega ali paličnega.

Če ne morete zajtrkovati ali večerjati brez toasta ali popečenga kruha, vam bo opekač kruha zvest spremljevalec. Če si želite privoščiti okusen toast, bo za to poskrbela kakovostna ponev.

Sklede

Zagotovo boste uživali v kompletu več skled različnih velikosti. V majhnem stanovanju boste cenili posode, ki se zložijo ena v drugo in s tem prihranijo prostor. Plastične sklede so lažje, vendar se bodo za serviranje pogosteje uporabljale tiste iz keramike ali nerjavečega jekla. Velikost izberite tako, da lahko vsaj eno večjo posodo uporabite za mešanje testa in solate, manjše pa za serviranje prigrizkov in omak.

Posoda za peko ali pekač

Če imate na voljo pečico, jo brez oklevanja uporabite za pripravo hitrih in enostavnih receptov. Za to je idealna posoda za peko, nizek ali globok pekač. Z nekaj sestavinami lahko v pol ure pripravite odlično kosilo ali večerjo.

Kuhinjski pripomočki

Pri pirpravi jedi vam bodo v pomoč kuhalnice, lopatice in obračalniki. Prav vam bo prišel tudi valjar.

Nujne malenkosti

Za konec pa še majhne, a zelo potrebne malenkosti. Začetnemu paketu, ki je bolj vsestranski, dodajte še kuhinjski časovnik, odpirač pločevink, cedilo, cedilo za čaj, kladivo za meso, rezalnik za jajca in strgalnik. In že imate zelo dobro osnovo za svoje kulinarične poskuse.