Menu
10 € za vasRegistracijaPrijava10 € za vasKošarica
Domov Domov Navdih

Opremljate kuhinjo? In to prvič? V nadaljevanju poiščite pripomočke, ki jih morate imeti

Opremljanje kuhinje je izziv. Sploh, če je prva. Ponve, lonci, sklede in najrazličnejši pripomočki ... Nič čudnega, da hitro pride do zmede. Da pa ne bi zapravljali časa in denarja za nepotrebne predmete, smo pripravili seznam pripomočkov, ki ne smejo manjkati v nobenem gospodinjstvu.

Če boste odkrili strast do kuhanja, lahko v svojo zbirko dodajate nove kuhinjske pripomočke.

1

Lonci in ponve

Potrebovali boste vsaj preprost komplet loncev in ponvic. Za začetek bo dovolj vsaj en večji lonec, pekač in ponev. Priporočamo lonce s prostornino približno 2,5 do 3 litre.

Kakovostna ponev s premerom od 24 do 26 cm je prav tako nepogrešljiv pripomoček. Primernejša je globlja, na kateri lahko pripravite palačinke in azijske jedi za približno štiri goste.

Material posode za kuhanje izberite glede na vrsto kuhalne plošče. In ne pozabite na pokrove.

Nasvet:

Če želite prihraniti čas, ni slaba ideja, da razmislite o nakupu lonca na pritisk. Kuhanje je hitrejše in zato bolj ekonomično.

2

Noži in deska za rezanje

Čeprav profesionalci verjetno nikoli ne bodo imeli dovolj nožev, lahko na začetku shajate s štirimi - univerzalnim, kuharskim nožem, npr. Santoku, lupilcem in nožem za pecivo. Ne pozabite na brusilnik.

In deske za rezanje? Uporabite lahko tri - za pecivo, meso, sadje in zelenjavo. Medtem ko lahko lesenega uporabljate za odlaganje vročih loncev in serviranje prigrizkov, je plastičnega lažje vzdrževati in ne vonja po aromatičnih živilih.

3

Osnovni gospodinjski aparati

V nobenem gospodinjstvu ne sme manjkati grelnik za vodo. Poleg časa boste cenili še eno prednost - ne bo vam zavzelo štedilnika. To boste še posebej cenili, če boste imeli na štedilniku več loncev hkrati. Pri pripravi sladic pa ne boste mogli brez tehtnice in mešalnika - klasičnega ali paličnega.

Če ne morete zajtrkovati ali večerjati brez toasta ali popečenga kruha, vam bo opekač kruha zvest spremljevalec. Če si želite privoščiti okusen toast, bo za to poskrbela kakovostna ponev.

4

Sklede

Zagotovo boste uživali v kompletu več skled različnih velikosti. V majhnem stanovanju boste cenili zlagajoče se posode več različnih velikosti, ki se prilegajo in s tem prihranijo prostor. Plastične skelde so lažje, vendar se bodo za serviranje pogosteje uporabljale tiste iz keramike ali nerjavečega jekla. Velikost izberite tako, da lahko vsaj eno večjo posodo uporabite za mešanje testa in solate, manjše pa za serviranje prigrizkov in omak.

5

Posoda za peko ali pekač

Če imate na voljo pečico, jo brez oklevanja uporabite za pripravo hitrih in enostavnih receptov. Za to je idealna posoda za peko, nizek ali globok pekač. Z nekaj sestavinami lahko v pol ure pripravite odlično kosilo ali večerjo.

6

Kuhinjski pripomočki

Pri pirpravi jedi vam bodo v pomoč kuhalnice, lopatice in obračalniki. Priročen bo tudi valjar. Če želite prihraniti prostor, je bolj praktičen silikonski, ki ga lahko zvijete.

Več navdiha za vašo kuhinjo