Ta spletna stran uporablja piškotke. Več informacij o uporabi, sprejetju in veljavnosti najdete tukaj

ok
Na Bonami boste našli najširšo ponudbo za vaš dom.
Menu
5 €RegistracijaPrijava5 €Košarica
Domov Vse o nakupuVse o nakupuPolitika piškotkov BONAMI.CZ, a.s.

Politika piškotkov BONAMI.CZ, a.s.

Na spletni strani Bonami.si uporabljamo piškotke. V tem pravilniku o piškotkih (v nadaljevanju pravilnik) lahko preberete, katere piškotke uporabljamo, za kaj jih uporabljamo in kako lahko onemogočite njihovo uporabo.

1. Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih Bonami.si ali spletna mesta naših partnerjev pošljejo v vaš brskalnik in shranijo v njem, ko jih obiščete. Spletno mesto Bonami.si si zapomni vaša dejanja (npr. podatke za prijavo, nastavitve prikaza izdelkov). Ko znova obiščete spletno mesto Bonami.si, vaš brskalnik pošlje piškotke nazaj na spletno mesto, da lahko prepoznamo vašo napravo in s tem spletno mesto Bonami.si prilagodimo vašim željam.

2. Kako podate soglasje za uporabo piškotkov?

Ko obiščete Bonami.si, se na dnu spletnega mesta prikaže vrstica z obvestilom, da spletno mesto uporablja piškotke. Če boste nadaljevali brskanje po našem spletnem mestu z omogočenimi piškotki v brskalniku, bomo to šteli kot vaše soglasje za uporabo piškotkov v skladu s tem pravilnikom.

Svoje soglasje za uporabo piškotkov lahko kadarkoli prekličete. V ta namen morate v nastavitvah brskalnika onemogočiti shranjevanje piškotkov za spletno mesto Bonami.si in izbrisati že shranjene piškotke. Dodatne informacije so na voljo v 5. poglavju tega pravilnika.

3. Katere vrste piškotkov poznamo?

  • Začasni piškotki - v vaši napravi so shranjeni le med sejo brskalnika in se izbrišejo takoj, ko zaprete brskalnik.
  • Trajni piškotki - ostanejo v vaši napravi tudi po zaprtju brskalnika, in sicer za različno dolgo obdobje; ti piškotki omogočajo prepoznavanje vaše naprave, ko ponovno obiščete Bonami.si.
  • Piškotki prve stranke - piškotki, ki jih v vašo napravo namesti Bonami.si.
  • Piškotki tretjih oseb - piškotki, ki jih v vašo napravo namestijo spletna mesta naših oglaševalskih in analitičnih partnerjev.

4. Zakaj uporabljamo piškotke in v kakšne namene?

Zaradi piškotkov je uporaba Bonami.si uporabnikom prijaznejša. Omogočajo nam spremljanje in analiziranje uporabe Bonami.si. Omogočajo nam tudi izboljšanje kakovosti in vsebine spletnega mesta, pa tudi boljše prilagajanje in usmerjanje naših oglaševalskih kampanj ter spremljanje njihove uspešnosti.

V te namene uporabljamo naše piškotke in piškotke tretjih oseb. Tako lahko upravljavci trženjskih orodij, ki jih uporabljamo na našem spletnem mestu, prek Bonami.si v vašo napravo namestijo piškotke ali pa s temi upravljavci delimo informacije, ki nam jih posredujejo piškotki. Uporaba teh orodij nam omogoča, da nenehno izboljšujemo svojo ponudbo in bolje upoštevamo vaše osebne preference ter ciljno usmerjamo svoje oglaševalske kampanje, da dosežejo tiste, ki bi jih naša ponudba lahko najbolj zanimala.

Bonami.si za namene trženja uporablja tudi partnerski program, ki ga omogoča mreža Commission Junction. Če torej kliknete na povezavo ali pasico na enem od spletnih mest naših partnerjev in vas ta povezava pripelje na spletno mesto Bonami.si, bo v vašo napravo nameščen piškotek, ki bo prepoznal, da ste na naše spletno mesto prišli prek partnerja. S shranjevanjem tega piškotka soglašate na spletnem mestu partnerja. Če soglašate s shranjevanjem tega piškotka in če soglašate tudi s shranjevanjem piškotkov tretjih oseb (tj. naših oglaševalskih in analitičnih partnerjev) na spletnem mestu Bonami.si, bodo ti piškotki uporabljeni v skladu s tem pravilnikom.

Piškotke, ki jih uporabljajo tretje osebe, in uporabo podatkov, zbranih z njimi, urejajo pravilniki o zasebnosti zadevnih tretjih oseb. Upoštevajte, da lahko te tretje osebe informacije, ki so jih pridobile s piškotki, združijo z drugimi informacijami, ki ste jim jih posredovali ali so jih pridobile zaradi vaše uporabe njihovih storitev.
Uporabljamo naslednje piškotke:
Izdajatelj piškotka / ime piškotkaTip Trajnost
AdForm (TPC, GCM, cid, uid) Tracking, Pretvorba, Remarketing trajen
AdWords Tracking, Remarketing 90 dni
DoubleClick Tracking, Pretvorba, Remarketing trajen
Facebook Tracking, Pretvorba trajen
Google Analytics
_ga
cid
utmv
utmz
utma
utmb
utmc
Analytical, Tracking
trajen
6 mesecev
trajen
6 mesecev
trajen
trajen
session
https_enabled Essential se lahko razlikujejo
Optimizely
optimizelyBuckets
optimizelySegments
optimizelyCustomEvents
optimizelyEndUserId
Analytical
trajen
trajen
trajen
trajen
Sklik Tracking, Remarketing 30 dni, največ 540 dni
yandex Analytical trajen
Bonami_split Analytical se lahko razlikujejo
CampaignProductListController Essential 30 dni
__zlcmid Essential 1 leto
browserUuid Analytical, Tracking persistent
cto_idcpy Analytical, Tracking se lahko razlikujejo
cto_lwid Analytical, Tracking se lahko razlikujejo
eiobcn Essential se lahko razlikujejo
smart_banner_state Essential persistent
uibh Analytical, Tracking trajen
user-domain-saved Essential se lahko razlikujejo
visitor Essential persistent
PHPSESSID Essential persistent

5. Kako lahko onemogočim shranjevanje piškotkov na svoji napravi?

Spletni brskalnik lahko nastavite tako, da onemogoči ali blokira shranjevanje piškotkov v vaši napravi, vključno s piškotki tretjih oseb. Prav tako je mogoče blokirati ali dovoliti shranjevanje piškotkov samo za določena spletna mesta. Piškotke, ki so že shranjeni na vaši napravi, lahko kadarkoli izbrišete. Če v celoti onemogočite shranjevanje piškotkov, ki jih pošilja Bonami.si, spletno mesto ne bo delovalo pravilno in njegova funkcionalnost je lahko omejena.

Poseben postopek za najpogosteje uporabljene spletne brskalnike je na voljo tukaj:
Za več informacij lahko uporabite pomoč brskalnika.

Imate še kakšno vprašanje o pravilniku o piškotkih? Obrnite se neposredno na
pomoc@bonami.si, vaša vprašanja ne bodo ostala neodgovorjena.