Ivana Gaborik: 5 razlogov, zakaj vam bo všeč zunanja preproga

Čeprav jih vse pogosteje srečujemo v ponudbi vrtnih dodatkov, zunanje preproge na terasah, balkonih in vrtovih še vedno niso "povsem domače."

In to je škoda, saj imajo poleg nespornega sloga tudi veliko funkcionalnih in praktičnih lastnosti, zaradi katerih se vanje zaljubite na prvi pogled. Odkrijte jih s slovaško blogerko Ivano Gáborik.

1. Zunanja preproga ne zbledi

Barve in vzorci zunanjih preprog niso le čudoviti na pogled, ampak tudi izjemno trpežni. Večina je izdelana iz polipropilena, odpornega na UV-žarke, zato vam ni treba skrbeti, da bi živahne barve po prvi sezoni zbledele na soncu.

"Največja prednost, ki jo trenutno vidim, je, da naša mala Bella več časa preživi na prostem, zunanja preproga pa je postala naš prostor, kjer razpostavljamo igrače, se skupaj igramo, plešemo, beremo knjige in večerjamo. Prijetna je na otip in zelo enostavna za čiščenje."

2. Vzdržljivost v vseh vremenskih razmerah

Poleg barvne obstojnosti je material, ki se uporablja za balkonske preproge, odporen tudi proti plesni in vremenskim vplivom. To pomeni, da vam ni treba skrbeti za pogoste poletne nevihte - vaša preproga na prostem jih bo preživela brez poškodb.

"Naša preproga se je večkrat zmočila in je še vedno videti kot nova. Imamo jo že nekaj mesecev. In je preživela celo sneg na začetku pomladi!"

3. Preproga za balkon in vrt

Zunanjo preprogo lahko položite na tlakovce, travo, beton, lesene ploščice - pravzaprav na katero koli površino, ki jo imate na voljo. S preprogo se boste med stopanjem počutili udobno, poleg tega pa bo prostor naredila prijeten in ustvarila vtis dnevne sobe na prostem kjer koli.

"Ta kos sodi med izjemno nezahtevne preproge in praktične vrtne kose. Priporočila bi jo vsakomur. Že imam v mislih še eno."

4. Enostavno vzdrževanje

Vsako nesrečo s prevrnjenimi špageti ali razlitim rdečim vinom lahko enostavno rešite s preprostim brisanjem s krpo. V resnejših primerih pomaga izpiranje z vrtno cevjo. Nato pustite, da se preproga posuši na soncu, in spet bo kot nova.

"Enostavno vzdrževanje zunanjih preprog bo razveselilo predvsem starše majhnih otrok in lastnike hišnih ljubljenčkov."

5. Maximální využití

Ko se poletna sezona konča in se iz vrtnega salona preselite v notranjost, ni nujno, da zunanjo preprogo pospravite na podstrešje.

Če sta vam všeč vzorec in barva, jo lahko uporabite tudi na najbolj obremenjenih mestih v vašem domu, kot so kuhinja, hodnik ali celo kopalnica (navsezadnje je tako trpežna!). Ne pozabite pa na nedrsečo podlogo.

"Veseli me, da se vsestranskost tega izdelka ne konča s poletjem. Ob koncu tople sezone jo lahko položim na hodnik, kjer bo videti brezhibno."