6 korakov za ureditev delovne sobe

Karolína Fardová
Karolína Fardová
Bonami Blogger

Uživate v prednostih dela v domači pisarni, vendar menite, da je treba vašo pisarno izboljšati? Ne glede na to, ali imate na voljo celotno sobo ali se morate zadovoljiti z delovnim prostorom, ki je del druge sobe, verjemite, da lahko udobno, funkcionalno in dobro urejeno delovno mesto ustvarite kjer koli.

Vse kar potrebujete so pravi pomočniki v obliki praktičnih organizatorjev, stojal, oglasnih desk in drugih pripomočkov.

Ustrezna delovna miza

Najprej dobro premislite, koliko prostora potrebujete za delo. Ali za delo potrebujete več monitorjev ali boste risali? Potem si morate omisliti stabilno in večjo mizo. Če ima dodatne predale za shranjevanje, še toliko bolje.

Če v stanovanju nimate veliko prostora in veste, da vam zadostujeta en prenosni računalnik in miška, je manjša zložljiva pisalna miza idealna rešitev.

Nasvet: Odlična rešitev je dizajnerska stenska omarica, ki poleg preklopne mizne plošče skriva tudi veliko prostora za shranjevanje potrebnih dokumentov.

Udoben pisarniški stol

Izbira udobnega stola je bistvenega pomena, če ne želite, da vas po nekaj tednih začnejo boleti hrbti. Na srečo lahko izbirate med številnimi oblikovalskimi kosi, ki bodo ustrezali vaši dnevni sobi (če je tam vaš delovni prostor).

Primerna svetloba za delo

Poleg osrednje stropne svetilke se osredotočite tudi na izbiro namizne delovne svetilke. To vas vsekakor ne sme zaslepiti, zato izberite model z neprosojnim senčilom in ročajem, ki vam pomaga prilagoditi smer svetlobe.

Na koncu izberite primerno temperaturo žarnice - za delo je najboljša nevtralna bela (približno 4000 kelvinov), saj je videti naravno in ne odvrača pozornosti.

7 nasvetov, kako rešiti shranjevanje v pisarni

Nekaterim za delo zadostuje spletni prostor, vendar je verjetno, da imate tudi vi veliko dokumentov, listin in datotek, ki jih morate hraniti in imeti pri roki v pisarni.

1.

Če potrebujete več prostora za shranjevanje, lahko z večjimi omarami, prostori za shranjevanje, vitrinami ali knjižnimi omarami z vrati poskrbite za urejenost prostora.

2.

Odprte police in regali bodo videti odlično, če boste za shranjevanje stvari uporabili ustrezne škatle, zaboje ali organizatorje dokumentov.

3.

Če imate na delovnem mestu premalo prostora, ga poskušajte čim bolje izkoristiti navpično - nad mizo namestite police za shranjevanje. Stvari, ki jih ne potrebujete tako pogosto, shranjujte na najvišjih policah. To, po kar segate vsak dan, naj bo na ravni pisalne mize ali v predalu pod mizo.

4.

Ne pozabite pospraviti predale. S pomočjo priročnih prozornih organizatorjev predalov bodo v njih ostali neskončno dolgo in brez težav.

5.

Mape in registratorji niso nujno samo v klasični črni barvi. Popestrite svoje police z domiselnimi kosi iz Bigso Box of Sweden.

6.

Odlično se obnesejo tudi stenski organizatorji in oglasne deske, na katerih lahko za motivacijo prikažete najpomembnejše zapiske ali najljubše fotografije.

7.

Toda urejenost mize je najpomembnejša od vsega. Na srečo vam pametni organizatorji za pisalne mize pomagajo, da jo z lahkoto ohranite v takšni obliki.

Nadzor nad delovnim procesom z elegantnimi dnevniki

Ste eden tistih, ki si morajo vse pomembno zapisati na papir, sicer to pozabijo? Razumemo. Zato se opremite z elegantnimi dnevniki in zvezki, ki niso le videti odlično, temveč vam pomagajo načrtovati vsako minuto.

Primerna dekoracija za pisarno

Tudi v delovnem kotičku se morate počutiti udobno in imeti pred očmi stvari, ki vas osrečujejo. Teh okraskov ne sme biti preveč, da vam ne bodo jemali koncentracije, vendar bodo v pravem razmerju poskrbeli, da bo vaše delovno mesto bolj osebno in prijetno.

Idealna izbira so nezahtevne rastline, zanimive stenske ali namizne ure, nalepke, plakati ali vaša najljubša uokvirjena fotografija.

Odkrijte še več navdiha in elegantnih dodatkov za pisarno: