Kako preprosto okrasiti jajca? Poskusite z bombažnimi prejicami

Iva Baltaretu · 6. april 2022

Ta nasvet nas je očaral na Pinterestu, za tutorial smo izbrali različno obarvana naravna jajca in jih kombinirali z naravno obarvanimi bombažnimi prejicami. Pridružite se nam pri ustvarjanju velikonočnih okraskov.

Kaj boste potrebovali za okrasitev jajc?

• Pihana jajca - mi smo uporabili naravno obarvana rjava, zelena in svetlejša, lahko pa jih pobarvate po svojem okusu. Pred pihanjem poskusite narediti luknjice nasproti ena drugi, saj boste potem lažje napeljali iglo.
• Bombaž - vrsta mulinka ali biser. V tem primeru je boljši biser, saj ga je lažje navleči, ker vlakna mulinke niso zvita in se težje prilegajo očesu igle.
• Dolga igla - igle za punčke, ki jih dobite v galanteriji, so odlične. Če nimate igle, lahko poskusite jajce napeljati z nitjo, na primer s pomočjo nabodala, na katerega zavežete bombažna vlakna.

Kako preprosto izdelati velikonočna jajca

1. Pripravite material. Očistite in posušite izpihana jajca. Če ste jih kupili, lahko številko preprosto odstranite, na primer z odstranjevalcem laka za nohte.
2. Na iglo nataknite bombažno prejico in jo napeljite skozi luknjice v jajcu. Sprva boste morda imeli težavo z iglo, vendar je za to potrebno le nekaj vaje.
3. Bombaž napeljujte tako dolgo, dokler ne zavijete celotnega jajca. Poskusite ga napenjati tako, da bo na površini jajca tvoril ravno črto. 4. Na koncu zavežite vozel.

Tip: Nasvet: Preizkusite tudi druge barve, druge vrvice, trakove, niti ali vlakna. Tudi to bo ustvarilo nekaj drugačnega. Eksperimentirate lahko tudi z vodoravnim nizanjem.

Več nasvetov za velikonočne okraske

Preizkusite tudi druge nasvete za okraševanje jajc. V našem članku boste našli navodila za izdelavo voščenih velikonočnih jajc ali izdelavo domiselnih marmoriranih jajc.

Okrasite svoj dom z velikonočnimi okraski. Na Bonami lahko kupite čudovite vence, namizne prte ter vaze in sklede s pomladnimi motivi.