ZIMSKI POPUSTI do -70% →Varen nakup → Brezplačna vračila za vse izdelke do 365 dni | Vračilo denarja v 14 dneh

ZIMSKI POPUSTI do -70% →Varen nakup → Brezplačna vračila za vse izdelke do 365 dni | Vračilo denarja v 14 dneh

Kako s tekstilom ogreti ali ohladiti prostor

Včasih nam je strašno vroče, včasih pa nas hudo zebe. V takih primerih je koristno imeti na zalogi nekaj zanesljivih tekstilnih pripomočkov, ki rešijo nastalo situacijo. Prave barve in materiali vas lahko hladijo ali grejejo. Prepričajte se sami.

Kako ohladiti vroč prostor

Vsi se veselimo poletnih mesecev, ko nam ni treba biti zaprt doma ali v pisarni. Ko začne sonce trkati na okna in se temperatura dvigne, iščemo rešitve za hlajenje prostorov. Za vas imamo pripravljene tri.

1. Svetle barve

Črne in temne barve absorbirajo toploto in tako povečujejo temperaturo, zato tudo ljudje v južnih regijah običajno nosijo lahke in zračne tkanine. Upoštevajte to pri izbiri ostalega tekstila. Vzglavniki in posteljna pregrinjala v svetlih barvah prav tako zagotavljajo vizualni občutek hlajenja, ki bodo v vročem prostoru zagotovo izboljšali počutje.

2. Zatemnitvene zavese

Če si želite odpočiti od vročih sončnih žarkov, izberite zavese, ki vas pred njimi ščitijo. Uporavbite lahko zatemnitvene, ali zavese iz debelejših materialov, kot je žamet.

3. Lahki in hladni materiali

Volnene odeje za nekaj časa skrijte v omaro in jih zamenjate z odejami iz satena ali lana. Kaj imajo skupnega? Odlično uravnavajo temperaturo, zato vam poleti pod njimi ne bo vroče, poleg tega pa dobro vpijajo vlago in ohranjajo kožo svežo.

Kako hitro ogreti prostor

Potem so tu še meseci, ko mislimo le na to, da bi se hitro ogreli. Poskusite te tri nasvete, ki vas bodo zagotovo zagreli.

1. Mehko krzno

Se spomnite občutka, ko pozimi stopite na mrzla tla? Prostor pred posteljo in kavčem polepšajte z udobno kosmato preprogo ali preprogo z visokimi vlakni. Uporabite puhaste blazine in kosmate odeje, v katere se boste lahko v hladnješih dneh ovili od glave do pet.

3. Topli materiali

Mikropliš je sestavljen iz kratkih in gostih vlaken, ki so mehka na otip in vas lepo grejejo. Tudi bombažna flanelna tkanina ima značilno teksturo, v katero se je prijetno zaviti. Ne pozabite na naravno volno merino.