20% popust na naročila nad 200€ | Koda: MINUS20 →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Kako urediti garderobo ob menjavi sezone

Beáta Vaňková
Beáta Vaňková
Bonami Blogger

Pomlad, poletje, jesen, zima in spet pomlad. In čeprav je vaša garderoba vsako sezono večja, se še vedno sprašujete, kaj obleči. Čas je, da pravilno pospravite omaro in uredite sezonska oblačila. Toda kako to storiti?

Naj vas navdihnejo naši nasveti, kako organizirati garderobo.

Spomladansko pospravljanje omare

Vsak zimski kos vzemite v roke in razmislite, ali vas razveseljuje in ga želite obleči tudi naslednjo sezono. Če je vaš odgovor pritrdilen, dajte kos na kupček, ki ga boste pozneje pospravili v omaro. Če ga ne boste nosili, ga odložite na drug kup.

Shranjevanje sezonskih oblačil

Oblačila shranjujte čista in oprana. Uporabite praktične škatle za shranjevanje in vakuumske vrečke za oblačila. Pri pospravljanju omare rezervirajte mesta za sezonska oblačila, do katerih ne potrebujete enostavnega dostopa, kot so zgornje police omare ali shramba pod posteljo.

Pripravite sezonska oblačila

Zdaj ste na vrsti vi, da si priskrbite oblačila, ki jih potrebujete za prihajajočo sezono. Vse kose zlikajte, skrbno zložite ali obesite na obešalnike v omari. Za večjo urejenost omare uporabite le eno vrsto obešalnikov. Primernejši so plastični ali leseni, saj ne bodo uničili oblačil.

Skrbite za urejenost svoje omare

Zdaj lahko začnete urejati svojo garderobo. Oblačila razvrstite po vrsti, slogu ali barvi - vse je odvisno od vas. Na police v višini oči postavite predmete, ki jih najpogosteje uporabljate. Najnižji predmeti morajo biti tisti, za katere se vam ne bo treba vsak dan sklanjati. Če v omari nimate dovolj polic, jih lahko nadomestite z visečimi organizatorji.