Kako ustvariti prijetno in toplo notranjost? Z našimi nasveti boste prehiteli zimo

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

Kaj je boljšega, kot se zaviti v mehko odejo in si privoščiti skodelico dišečega toplega čaja? Ustvarjanje prijetnega doma, kjer si lahko odpočijete od napornega delovnika, ni nobena znanost.

Za navdih vzemite blogerko Marzene Marideko in zima vas ne bo premagala!

Zavijte se v odejo

Najbolj zanesljiva rešitev za mračno in hladno vreme? Skrijte se pod puhasto odejo. V hladnih mesecih posezite po materialih, ki dobro grejejo, izberite flanelo ali materiale z visoko vsebnostjo volne. Tudi debele pletenine so videti spektakularno, sploh s karo vzorcem. V prostornih odejah iz mikroflisa se boste spet počutili kot v bombažu.

Kožuhi niso samo za brunarice

Za ustvarjanje takšnega vzdušja doma vam ni treba biti ponosni lastnik brunarice. V notranjost vključite nekaj krzna in počutili se boste kot v planinski koči. Verjetno ni bolj blagodejnega občutka, kot stopiti z bosimi nogami na košato preprogo iz ovčje kože. Vendar naj se ne konča tukaj. Ovčja koža se bo odlično obnesla tudi kot manjše pregrinjalo na postelji ali kavču. In čutila bodo zaplesala.

Uporabite ustrezne barve

Ne podcenjujte izbora barv. Tudi s pravo barvno paleto lahko notranjost resnično ogrejete. Izberite bogato oranžno ali bordo barvo. Ujemajo se z nevtralnimi barvami, kot so bela, siva ali bež. Za dramatičen učinek jo kombinirajte s smaragdno zeleno ali temno modro barvo.

Prostor okrasite s svečami in svetilkami

Ustvarite prijetno vzdušje s svečami iz naravnih voskov, ki gorijo dlje ter so prijaznejši do okolja in vašega zdravja. Ne pozabite poudariti celotnega vtisa z ustreznimi svetlobnimi telesi. Talne ali namizne svetilke bodo odličen spremljevalec za nekaj ur branja knjig. Izberite svetilo s prilagodljivo nogo, ki jo lahko po potrebi obračate.

Uporabni nasveti za božični čas