Menu
5 € za vasRegistracijaPrijava5 € za vasKošarica
Domov Domov Navdih

Komaj čakate na pomlad? Pripravite se na sezono

Neskončne in sive zime imate počasi že čez glavo in že se vidite uživati na sončnem vrtu in obdani z zelenjem? Se strinjamo

Skrajšajte čakanje na tople dni s pripravami na sezono. Za vas smo pripravili nekaj praktičnih nasvetov in veliko vrtnih pripomočkov, orodij in cvetličnih lončkov . Lotimo se priprav skupaj. ♥

Januar-februar

V toplem zavetju doma pod odejo narišite načrt vrta ali balkona in približno razdelite območja za okrasno cvetje in zelenjavo. Vsaka rastlina potrebuje nekoliko drugačno nego, zato to upoštevajte pri načrtovanju.

Januar-februar

Obrezujte sadno drevje, jagodičevje in vinsko trto. To bo zagotovilo bogat pridelek in vplivalo na njihovo lepo obliko.

Januar-februar

Ne pozabite na ptice in jim dajte nekaj dobrega za jesti. Morda jim celo ponudite zatočišče v obliki prikupne ptičje hišice pred vašim oknom. Zabava zagotovljena!

Januar-februar

Konec februarja je čas, da začnete doma predgojiti zelenjavo v lončkih. Na primer paradižnik, papriko, cvetačo, zgodnjo kolerabo ali zeleno.

Marec - april

V začetku marca z vrta in terase odstranite listje in drugo nesnago, ki se je nabrala čez zimo.

Marec- april

Pred začetkom sezone ne pozabite pognojiti tal s tako imenovanim "deževnikovim čajem", ki ga lahko pripravite doma s kanadskimi deževniki v dizajnerskem kompostniku Plastia.

Marec-april

Pobrišite prah, operite in obdelajte vrtno orodje in vrtno pohištvo. Lesene izdelke lahko po potrebi pobrusite in premažete z barvo ali impregnacijskim oljem.

Marec-april

Preden karkoli posadite, odstranite plevel. Konec marca in aprila začnite sejati neposredno na gredico - krompir, čebulo, česen, grah, korenje, peteršilj, redkvice in rdečo peso.

S toplimi dnevi se začenja tudi sezona piknikov. Poglejte si vse pripomočke in orodja za žar  ♥

Še iščete pripomočke in orodja za vaš vrt? Poglejte si celotno kategorijo ♥