20% popust na naročila nad 200€ | Koda: MINUS20 →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Komaj čakate na pomlad? Pripravite se na nov letni čas

Imate neskončne in sive zime počasi že čez glavo in si že predstavljate, kako se boste sončali na vrtu, obdani z zelenjem? Tudi mi!

Skrajšajte si čakanje na toplejše dni s pripravami na pomlad. Za vas smo pripravili nekaj praktičnih nasvetov in veliko vrtnih pripomočkov, orodij in cvetličnih lončkov.

Januar & februar na vrtu

V toplem zavetju doma pod odejo narišite načrt vrta ali balkona in približno razporedite območja za okrasno cvetje in zelenjavo. Vsaka rastlina potrebuje nekoliko drugačno nego, zato to upoštevajte pri načrtovanju.

Obrezujte sadno drevje, jagodičevje in vinsko trto. To bo zagotovilo bogat pridelek in vplivalo na njihovo lepo obliko.

Ne pozabite na ptice in jim dajte nekaj dobrega za jesti. Morda jim celo ponudite zatočišče v obliki prikupne ptičje hišice pred vašim oknom. Zabava je zagotovljena!

Konec februarja je čas, da začnete doma predgojiti zelenjavo v lončkih, npr. paradižnik, papriko, cvetačo, zgodnjo kolerabo ali zeleno.

Marec & april na vrtu

V začetku marca z vrta in terase odstranite listje in drugo nesnago, ki se je nabrala čez zimo.

Pred začetkom sezone ne pozabite pognojiti tal s tako imenovanim "deževnikovim čajem", ki ga lahko pripravite doma s kanadskimi deževniki v dizajnerskem kompostniku Plastia.

Pobrišite prah, operite in uredite vrtno orodje in vrtno pohištvo. Lesene izdelke lahko po potrebi pobrusite in premažete z barvo ali impregnacijskim oljem.

Preden karkoli posadite, odstranite plevel. Konec marca in aprila začnite sejati neposredno na gredico - krompir, čebulo, česen, grah, korenje, peteršilj, redkvice in rdečo peso.

S toplimi dnevi se začenja tudi sezona piknikov. Poglejte si vse pripomočke in orodja za žar.