Obiskali smo sodoben kuhinjski studio v Zagrebu, ki je bil zasnovan kot prostor, kjer se združujejo ljubezen do gastronomije, fotografije in delavnice. Za imenom Kotluša, o katerem bomo govorili pozneje, se skrivata Vedran in Mihaela, mlad slavonski par, ki okoli sebe že leta zbira ljubitelje dobre fotografije in še boljše hrane. Veseli nas, da so izdelki iz Bonami postali del njune zgodbe.
Zdaj pa najpomembnejša stvar: kdo in kaj je Kotluša?
Samo ime Kotluša izhaja iz slovanskega izraza za velik kotel, posodo, v kateri se pripravlja hrana, na primer ozimnica. Kotluša je sinonim za posebne priložnosti, ko se pripravlja nekaj velikega in pomembnega, ob njej pa nikoli ne zmanjka smeha, druženja, kozarca dobrega vina in pogovora.
Tako je tudi v tej zagrebški Kotluši, kjer sta Mihaela in Vedran združila tradicijo in sodobnost ter ustvarila prostor za kuhanje najboljših zgodb. Oba sta že dolgo del gastronomske scene, Vedran ustvarja recepte, kuha in snema ter objavlja na svojem blogu Začinjeno s ljubavlju in Instagram profilu @seasoned.with.love. Mihaela je že od samega začetka motor in pobudnik za ustanovitev Kotluše, spremljate pa jo lahko na Instagram profilu @mih.a.e.la.