Do -20% na izdelke v skandinavskem stilu | Prihranite že danes →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Kotluša: zagrebški studio, kjer se kuhajo najboljše zgodbe

Obiskali smo sodoben kuhinjski studio v Zagrebu, ki je bil zasnovan kot prostor, kjer se združujejo ljubezen do gastronomije, fotografije in delavnice. Za imenom Kotluša, o katerem bomo govorili pozneje, se skrivata Vedran in Mihaela, mlad slavonski par, ki okoli sebe že leta zbira ljubitelje dobre fotografije in še boljše hrane. Veseli nas, da so izdelki iz Bonami postali del njune zgodbe.

Zdaj pa najpomembnejša stvar: kdo in kaj je Kotluša?

Sinonim za posebne priložnosti

Samo ime Kotluša izhaja iz slovanskega izraza za velik kotel, posodo, v kateri se pripravlja hrana, na primer ozimnica. Kotluša je sinonim za posebne priložnosti, ko se pripravlja nekaj velikega in pomembnega, ob njej pa nikoli ne zmanjka smeha, druženja, kozarca dobrega vina in pogovora.

Tako je tudi v tej zagrebški Kotluši, kjer sta Mihaela in Vedran združila tradicijo in sodobnost ter ustvarila prostor za kuhanje najboljših zgodb. Oba sta že dolgo del gastronomske scene, Vedran ustvarja recepte, kuha in snema ter objavlja na svojem blogu Začinjeno s ljubavlju in Instagram profilu @seasoned.with.love. Mihaela je že od samega začetka motor in pobudnik za ustanovitev Kotluše, spremljate pa jo lahko na Instagram profilu @mih.a.e.la.

Koncept studia

Mihaela in Vedran sta na podlagi izkušenj s snemanjem in fotografiranjem receptov zasnovala štiri kuhinje v obliki studiev, tako da ima vsakdo okolje, kjer lahko predstavi svojo vizijo in idejo, pa tudi značaj hrane. Pred vsako kuhinjo je modularni delovni otok, ki se poleg priprave in fotografiranja jedi uporablja tudi med kulinaričnimi delavnicami kot delovna enota.

Kje se nahaja Kotluša?

Kotluša se nahaja v samem središču Zagreba, in če se boste slučajno udeležili ene izmed njihovih delavnic, bodite pozorni, saj boste morda svoje kulinarične umetnine postregli v posodi naše znamke Bonami Selection.
Kotluša je hrabro započela svoj put u siječnju 2023 godine, a mi smo ponosni što možemo biti malim dijelom ove priče. Svakako ih zapratite, jer se najbolje priče tek počinju krčkati.