Menu
5 € za vasRegistracijaPrijava5 € za vasKošarica
Domov Domov Navdih

Moderna jedilnica v skandinavskem stilu

Preprostost in lahkotnost so bistveni atributi jedilnice, ki jo navdihuje skandinavska estetika. S čistimi linijami, minimalističnim pristopom ter možnostjo igranja s teksturami je ta slog več kot idealen za majhne prostore.

Poiščite navdih v naših nasvetih in ustvarite trendovsko jedilnico!

Lepota se skriva preprostosti

Osnova skandinavske jedilnice so naravni materiali, zlasti les. Pri izbiri posameznih kosov se osredotočite na preproste oblike, kakovostne materiale in natančno izdelavo. Z zaobljenimi linijami in nežno poudarjeno strukturo lesa je dosežen mehkejši vtis. Kose kombinirajte s kovinskimi elementi in svetlimi barvami, da poživite in polepšate prostor.

Izberite eleganco

Mize in stole izberite v preprostih oblikah in nevtralnih in nežnih barvah. Črna, siva in kremna barva se odlično podajo z drznejšo dekoracijo.

Najljubši trik oblikovalcev

V jedilnico vnesete ležernost, če igrivo kombinirate stole podobnih oblik, a v različnih barvah in teksturah.

Elegantna pogostitev

Pri dekoraciji mize igrajo pomembno vlogo naravni elementi. Ne bojte se kombinirati različnih tekstur in materialov. Če izberete enak ton, boste ustvarili zanimivo osnovno kompozicijo, ki jo lahko prekineti z bolj barvitimi elementi. Keramičen krožnik z zanimivo teksturo v zemeljskem odtenku, črn kovinski jedilni pribor in lanena bež servieta, bodo odlična kombinacija na leseni mizi.

Igra nasprotij

Minimalistični komplet kar vabi k eksperimentiranju. Stroge oblike so odlična osnova za kombiniranje z drznejšimi kosi.

Pridih mediterana

Kaj pravite na ponudbo posod v mediteranskem stilu? Za bolj lahkotno okrašeno mizo potrebujete le podstavke iz ratana in keramične posode nepravilnih oblik.

Več namigov in nasvetov za jedilnico najdete tukaj.