Monokromatsko božično drevo blogerke Pastellmama

Želite letos okrasiti drevo malo drugače? Navdihnite se z enim od letošnjih božičnih trendov in dekorirajte drevo le v eni barvi. Zelo preprosto, a rezultat izgleda spektakularno.

Poiščite navdih pri blogerki Pastellmama in izberite okraske, verige in lučke, ki bodo vaše drevo postavile v središče pozornosti.

Izberite pravo barvo

Kakšen vtis naj daje vaše drevo? Naj bo nežno in igrivo ali drzno in nepogrešljivo? Vsaka barva in odtenek vzbuja nekoliko drugačna čustva.

Belo drevo je lahko videti nežno, a hkrati igrivo. Drevo v zlatih odtenkih bo v prostor zagotovo vneslo prijetno praznično razpoloženje, če pa si želite resnično nepogrešljiv osrednji del v vaši dnevni sobi, izberite osnovne barve, kot sta modra in rdeča.

"Običajno za osvetlitev uporabljam le tople, bele in preproste luči, letos pa sem pri Bonami našla LED sveče v retro stilu. Priporočam jih vsem, ki si želijo romantičnega božičnega vzdušja."

Kombinacija različnih materialov in tekstur

Mehak žamet, hladen porcelan, perje, krzno ali bleščice. Raznolikost tekstur in struktur pomeni, da enobarvno drevo nikoli ne bo videti dolgočasno ali običajno. V kontrastu različnih materialov najbolj izstopa njihova edinstvena lepota.

Nasvet: Če ne želite kombinirati različnih oblik in vrst okraskov, poskusite okrasiti božično drevo s kroglicami različnih velikosti, tekstur in oblik. V kombinaciji s preprostimi belimi lučmi bo rezultat še posebej impresiven.

Izberite nežne odtenke v eni barvi

Ni potrebno dosledno vztrajati pri popolnoma enakem tonu. Tudi bela barva ima ogromno odtenkov, vse od svetlo kremne do bleščečo snežne. Če boste smiselno kombinirali kroglice in okraske v različnih odtenkih in tonih, boste svojemu drevesu dali ustrezno globino in izvirnost.