Menu
5 € za vasRegistracijaPrijava5 € za vasKošarica
Domov Domov Navdih

Povabite svoje prijatelje na vrtno zabavo

Pripravila Diana Oana (@cantboilanegg)

-

Vreme je lepo, vi pa želite organizirati žar in zabavo na terasi ali na vrtu? Odlična ideja! Žar, ki vam omogoča hiter, okusen in zdrav obrok, sedežna garnitura, dopolnjena z lučkami, ki bodo ostale prižgane tudi takrat, ko druženje traja pozno ponoči, prijatelji za mizo pa so nujni za uspešno zabavo!

Food blogerka Diana Oana (@cantboilanegg) nam je pripravila okusen in enostaven jedilnik za pripravo orade na žaru, postrežene s solato s popečenimi bučkami in kozjim sirom. Seveda pa na poletnem jedilniku ne sme manjkati kozarec osvežilne limonade, nalite iz čudovitega vrča!

Orada na žaru

Sestavine (za 4 osebe):


• 4 orade
• 1 narezana bio limona
• nekaj vejic svežega rožmarina
• oljčno olje
• sol i poper

Navodila za pripravo

1. Orade dobro operemo in odstranimo plavuti.
2.
Na orade položite dve ali tri rezine limone in vejico svežega rožmarina.
3. Orade na obeh straneh namastimo z malo oljčnega olja.
4.
Postavite jih na vroč žar in pecite 5-6 minut na vsaki strani.
5. Orade pokapljamo z malo limoninega soka in postrežemo s solato iz bučk.

Solata iz bučk in kozjega sira

Sesavine:

• 150 g mlade špinače
• 2-3 bučk
• oljčno olje
• 1 strok česna
• sol i poper
• pinjole
• kozji ali feta sir (po želji)

Navodila za pripravo:

1. Liste špinače dobro operite in osušite.
2. Bučke narežemo na 4-5 mm dolge rezine.
3. 2-3 žlice oljčnega olja zmešajte s sesekljanim česnom in premažite reziname bučk.
4. Potresemo s soljo in sveže mletim poprom ter rezine bučk pečemo 2-3 minute na vsaki strani.
5. Liste špinače damo v skledo, nato dodamo narezane bučke.
6. Dodajte nekaj kapljic oljčnega olja, nekaj pinjol in nekaj koščkov kozjega sira ali fete (po okusu).
7. Solato postrežemo z orado.

Limonada z meto in jagodami:

Sestavine:


• 1 l navadne/mineralne vode
• liste mete
• jagode
• med
• 2 bio limuni

Navodila za pripravo:

1. Jagode narežite na rezine in jih položite v vrč.
2. Liste mete drobno nasesekljamo in dodamo jagodam.
3. Narežite dve ali tri rezine limone in jih dodajte v vrč.
4. Limone prerežite na pol in s sokovnikom za citruse iztisnite sok. Jagode in meto pokapajte z limoninim sokom.
5. Napolnite z navadno ali mineralno vodo.
6. Limonado postrežemo kot tako ali sladkano z medom.
7. Za lepši videz pri serviranju lahko narežemo celo jagodo in jo pritrdimo na rob kozarca.