Mid Season Sale | Prihranite do 50% →
Pomlad doma in na prostem | Poiščite navdih →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Pripravite brunch po navodilih kulinarične blogerke Kitchenette

Uživajte ob brunchu ob koncu tedna z vsemi dodatki. In ne upirajte se, če se podaljša skoraj do kosila. Navdih za okusen domač brunch je za vas pripravila kulinarična blogerka Kitchenette. Potrebujete le osnovno kuhinjsko opremo, kakovostne sestavine in nekaj časa.

In katerega recepta zagotovo ne smete spustiti? Vafljev. Postrežete jih lahko z vsem, kar si zamislite. Ljubitelji sladkega pa bodo navdušeni tudi nad ovsenimi kosmiči s cimetom in vanilijo. Naj vas fotografije navdihnejo, nato pa hitro v kuhinjo!

Vaflji s sirom

Št. oseb: 4 porcije
Sestavine:
220 g navadne pšenične moke (polovico lahko nadomestite s polnozrnato moko)
40 g koruznega škroba
1 čajna žlička pecilnega praška
½ čajne žličke sode bikarbone
1 čajna žlička soli
sveže mlet poper
330 g kefirja
2 jajci
60 g masla
110 g naribanega sira (gouda ali čedar)
140 g sesekljane kuhane špinače

Za serviranje:
sesekljana zelenjava (avokado, paradižnik, šalotka, olive)
sir feta
rezine dimljenega lososa
vejica kopra in lističi bazilike
jajce na oko
Postopek
1.
V srednje veliki skledi zmešajte moko, škrob, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol in poper. Dobro premešajte. Sestavine lahko tudi presejete skozi drobno sito.

2.
V majhni ponvi na nizki moči stopite maslo. Ko postane tekoče, lonec odstavite in dodajte vse preostale sestavine. To so kefir, jajca, nariban sir in zelišča. Aparat za vaflje segrejte na srednjo do visoko moč.

3.
Obe mešanici na kratko premešajte. Tudi tu velja enako pravilo kot na primer pri palačinkah, saj zmesi ne smete preveč obdelati. Mešajte le toliko časa, kolikor je potrebno, da mešanica moke ne ostane nepomešana v testu. Ko je testo pripravljeno, lahko vaflje spečete do zlato rjave barve. Ne pozabite površine aparata za izdelavo vafljev idealno obdelati z oljem v razpršilu, saj jo najbolj praktično.

4.
Vaflje ponudite obložene z jajcem pečenim na oko, dimljenim lososom, zelišči ali zelenjavo.

Ovsena kaša

Št. oseb: 4 porcije
Sestavine:
1 naribano jabolko, vključno z lupino
130 g mletih ovsenih kosmičev
1 l vode
3 žlice semen chia
ščepec soli
2 žlici medu
začimbe (cimet, kardamom ali vanilija)

Za serviranje:
4 breskve, marelice ali slive
20 g masla
1 dcl vode
½ čajne žličke cimeta, vanilje ali kardamoma pest (praženih) oreščkov ali semen
1 žlička javorjevega sirupa ali medu
Postopek priprave
1.
Vse sestavine za kašo dajte v srednje veliko posodo. Postavite na štedilnik in na kratko kuhajte, dokler se ne zgosti.

2.
Medtem v ponvi na kratko popražite oreščke. Ko so pečeni, jih odstavite in prelijte z javorjevim sirupom. Ko so pripravljeni, jih prenesite na papir za peko, da se ohladijo.

3.
V kozico dodamo na koščke narezano sadje, maslo, 1 dcl vode in cimet ter kuhamo, dokler se sadje ne zmehča. Čas kuhanja je odvisen od vrste sadja.

4.
Pripravite kašo v skledice, na vrh nanesite sadno kašo, oreščke ali semena, na koncu pa jih rahlo pokapajte z javorjevim sirupom.