1.
V srednje veliki skledi zmešajte moko, škrob, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol in poper. Dobro premešajte. Sestavine lahko tudi presejete skozi drobno sito.
2.
V majhni ponvi na nizki moči stopite maslo. Ko postane tekoče, lonec odstavite in dodajte vse preostale sestavine. To so kefir, jajca, nariban sir in zelišča. Aparat za vaflje segrejte na srednjo do visoko moč.
3.
Obe mešanici na kratko premešajte. Tudi tu velja enako pravilo kot na primer pri palačinkah, saj zmesi ne smete preveč obdelati. Mešajte le toliko časa, kolikor je potrebno, da mešanica moke ne ostane nepomešana v testu. Ko je testo pripravljeno, lahko vaflje spečete do zlato rjave barve. Ne pozabite površine aparata za izdelavo vafljev idealno obdelati z oljem v razpršilu, saj jo najbolj praktično.
4.
Vaflje ponudite obložene z jajcem pečenim na oko, dimljenim lososom, zelišči ali zelenjavo.