Menu
5 € za vasRegistracijaPrijava5 € za vasKošarica
Domov Domov Navdih

Pripravite brunch po navodilih kulinarične blogerke Kitchenette

Uživajte ob brunchu ob koncu tedna z vsemi dodatki. In ne imejte nič proti, če se podaljša skoraj do kosila. Zato si privoščite okusno domačbrunch, ki ga je pripravila foodblogerka Kitchenette. Potrebujete le osnovno kuhinjsko opremo, kakovostne sestavine in nekaj časa.

In katerih receptov ne smete zamuditi? Vaflje. Postrežete jih lahko z vsem, kar si zamislite. Ljubitelji sladkega bodo cenili ovsene kosmiče s cimetom in vanilijo. Naj vas fotografije navdihnejo in se lotite dela!

Vaflji s sirom

4 porcije

Sestavine:
220 g navadne pšenične moke (polovico lahko nadomestite s polnozrnato moko)
40 g koruznega škroba
1 čajna žlička pecilnega praška
½ čajne žličke sode bikarbone
1 čajna žlička soli, sveže mlet poper
330 g kefirja ali kefirjevega sirupa
2 jajci
60 g masla
110 g naribanega sira (gouda ali čedar)
140 g sesekljane kuhane špinače

Za serviranje:
sesekljana zelenjava (avokado, paradižnik, šalotka, olive)
sir feta
rezine dimljenega lososa
vejica kopra in lističi bazilike
jajce na oko

Postopek:

1.
V srednje veliki skledi zmešajte moko, škrob, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol in poper. Dobro premešajte. Lahko jih tudi presejete skozi drobno sito.

2.
V majhni ponvi na nizki moči stopite vse maslo. Ko postane tekoča, lonec odstavite in dodajte vse preostale sestavine. To so kefir, jajca, nariban sir in zelišča. Aparat za vaflje segrejte na srednjo do visoko moč.

3.
Obe mešanici na kratko premešajte. Tudi tu velja enako pravilo kot na primer pri palačinkah, saj zmesi ne smete preveč obdelati. Mešajte le toliko časa, kolikor je potrebno, da mešanica moke ne ostane nepomešana v testu. Ko je testo pripravljeno, lahko vaflje spečete do zlato rjave barve. Ne pozabite površine aparata za izdelavo vafljev idealno obdelati z mastjo v razpršilu, saj je ta najboljša.

4.
Vaflje ponudite obložene z jajcem pečenim na oko, dimljenim lososom, zelišči ali zelenjavo.

Ovsena kaša

4 porcije

Surovine:
1 naribano jabolko, vključno z lupino
130 g drobnih ovsenih kosmičev
1 l vode
3 žlice semen chia
ščepec soli
2 žlici medu
začimbe (cimet, kardamom ali vanilija)

Za serviranje:
4 breskve, marelice ali slive
20 g masla
1 dcl vode
½ čajne žličke cimeta, vanilje ali kardamoma pest (praženih) oreščkov ali semen
1 žlička javorjevega sirupa ali medu

Postopek priprave:

1.
Vse sestavine za kašo dajte v srednje veliko posodo. Postavite na štedilnik in na kratko kuhajte, dokler se ne zgosti.

2.
Medtem v ponvi na kratko popražite oreščke, ko so pečeni, jih odstavite in prelijte z javorjevim sirupom. Ko so pripravljeni, jih prenesite na papir za peko, da se ohladijo.

3.
Na koščke narezano sadje, maslo, 1 dcl vode, cimet in kuhamo, dokler se sadje ne zmehča. Čas je zelo različen, odvisno od vrste sadja.

4.
Pripravite kašo v skledice, na vrh nanesite sadno kašo s sokom, oreščke ali semena, na koncu lahko rahlo pokapate z javorjevim sirupom.

Odkrijte več navdiha za svojo kuhinjo