Poletni čas je idealen za osvežitev z okusno grahovo juho. Čudovita zelena barva, odličen okus, malo truda ter dekoracije pa imate na krožniku pravo mojstrovino.
Če nimate svežega graha, ni problema, zamrznjen bo enako dobra izbira.
Čebulo in česen olupite in drobno sesekljajte. Krompir olupite in ga narežite na majhne kocke, da se hitreje skuha.
V ponev dajte olje in dodajte čebulo. Čebulo pražite deset minut. Zadnje 2-3 minute dodajte česen.
Ko se čebula zmehča, dodajte krompir in grah ter ob občasnem mešanju kuhajte še nekaj minut.
Dodajte juho oz. vodo ter sol in pustite, da se kuha, dokler se krompir ne zmehča.
Ko je krompir pripravljen, dodajte špinačo in premešajte. Vse skupaj kuhajte še 1-2 minuti.
Pustite, da se malo ohladi, prenesite v mešalnik in mešajte, da dobi kremasto teksturo.
Serviranje
Juho vlijte v posamezne sklede, prelijte s smetano in po želji okrasite z oljčnim oljem, ocvrtim česnom in svežim koprom. Postrezite z rezino popečenega kruha.