1. Rdečo peso operite, odrežite konce na obeh straneh, ne lupite je še.
2. Folijo pokapajte z oljem, nanjo položite peso, sol in poper.
3. Peso dobro zavijte v folijo in jo približno eno uro pecite v predhodno ogreti pečici pri 190 stopinjah.
4. Po peki pustite, da se pesa ohladi, in jo olupite.
5. Rdečo peso narežite na kocke in jo pretlačite do gladkega pireja.
6. V skledi zmešajte gladko moko, jajca, rumenjak, sol, pire iz rdeče pese in vse skupaj zgnetite v gladko testo.
7. Testo zavijte v plastično folijo in ga pustite počivati na sobni temperaturi dve uri.
8. S pomočjo stroja za oblikovanje testenin ali valjarja testo razvaljajte na tanko.
9. Izrežite srčke.
10. Za pripravo nadeva zmešajte rikoto, parmezan. Timijan nasekljajte na majhne koščke in ga dodajte nadevu.
11. Nadev začinite s soljo in poprom.
12. Na sredino testa nanesite eno žličko nadeva, ga prekrijte z drugim koščkom testa ter ju zlepite skupaj.
13. Kuhajte v vreli vodi, dokler ravioli ne splavajo. Nekaj sekund jih pustite vreti in jih nato odstranite iz vode.
14. V ponvi približno tri minute topite maslo. Ko začne dišati, dodajte na majhne koščke narezane žajbljeve liste in solite.
15. Pripravljene raviole iz rdeče pese prelijte z masleno-žajbljevo omako in posujte z nasekljanimi orehi.