Trendi notranjega oblikovanja za leto 2022

Vas zanima, kakšni bodo trendi notranjega oblikovanja v letu 2022? V nadaljevanju vam povemo, kako opremiti interier v skladu z najnovejšimi smernicami. Razkrili bomo tudi katero pohištvo, barve, materiali, tekstil in okraski bodo najbolj iskani.

1. trend:

Trajnost

Leta 2022 bodo naravni materiali še vedno v trendu. Poskusite čim več plastike nadomestiti z recikliranimi materiali, bambusom ali naravnimi tkaninami. Leseno pohištvo, volnene preproge, svetila iz plute ali bambusa, lanena posteljnina ali košare iz morske trave, bodo v vaš interier vnesle izvirnost, poleg tega pa boste naredili nekaj za okolje.

2. trend:

Zemeljske barve

Med barvami bodo notranjost najbolje krasili zemeljski odtenki, ki jih navdihuje narava. Barve v rjavih, bež, sivih, zelenih, modrih, oranžnih in rdečih odtenkih, boste videli v naravi. V domu, obarvanem v zemeljskih tonih, se boste počutili sproščeno in varno.

3. trend:

Vaš dom - vaše zatočišče

Doma preživimo veliko več časa kot nekoč, zato je pomembno, kako se v njem počutimo. Tako kot v modi je tudi pri pohištvu in dodatkih vedno bolj pomembno udobje. Mehke odeje, topla pregrinjala, preproge in okrasne blazine nam dajejo občutek varnosti. Izberimo kakovostno in predvsem udobno pohištvo, kjer se lahko udobno namestimo.

4. trend:

Naj zaživijo stene

Naslednji trend se nanaša na stene. V kuhinji odstranimo zgornje omarice in jih nadomestimo s policami, na katerih lepo izstopajo dodatki in pripomočki. Poslovimo se od nepotrebno zapletenih stenskih knjižnih regalov in jih nadomestimo z bolj minimalističnim dizajnom v obliki polic.

5. trend:

Ne pretiravajte z "urbano džunglo"

V letu 2021 smo uživali v "urbani džungli", za katero so značilne vse sobne rastline, ki jim v notranjosti nikakor ni prizaneseno. Prihodnje leto nikar ne pretiravajte z izbiro rastlin. Še vedno je moderno imeti dom okrašen s cvetjem, vendar ni treba, da nam rastline zrastejo čez glavo.

Oglejte si druge trende za leto 2022