Bonami Days: do 50 % popusta | Podaljšano →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

5 nasvetov za prijetnejšo predsobo

Ne glede na to, ali je vaš predprostor majhen ali velik, si zasluži biti dekoriran tako kot ostali prostori vašega doma. Je zelo pomemben, a pogosto podcenjen prostor, ki nas pozdravlja, se od nas poslovi ter nas predstavlja vsakemu obiskovalcu.

Poiščite navdih med našimi praktičnimi nasveti o tem, kako z dodatki in okraski za dom narediti hodnik bolj prijeten.

Trpežne preproge za predsobo

Izbira preproge za predsobo mora biti premišljena. Na njej se ujamejo prah in umazanija, ki jo prinesejo čevlji od zunaj. Poleg tega je na hodniku običajno najhladneje, s preprogo pa zrak otoplimo za do 2 °C. Izberite visokokakovostne in trpežne preproge, ki jih je enostavno čistiti.

Najprimernejša izbira so predloge s kratkimi vlakni iz polipropilena, ki lahko služijo tudi kot zunanje preproge. Če se umažejo, jih preprosto sperite z vodo. Uporabite lahko tudi preproge iz naravnih materialov, kot so zelo odporna volna, juta ali morska trava.

Če imate majhen ali ozek hodnik, ga lahko vizualno povečate z dolgo preprogo oz. tekačem. Večje hodnike ali zračne vhode kvadratnih ali pravokotnih oblik pa dopolnite z okroglimi preprogami.

Izvirni predpražniki

Sezuvanje čevljev pred vhodom ni preveč udobno. Priskrbite si eleganten predpražnik za pred vrata. Z njim lahko ujamete do 80 % umazanije, ki jo prinesete s čevlji, in to ne le v hladnih mesecih. Prihranil vam bo tudi nepotrebno čiščenje in zaščitil vaša tla pred poškodbami.

Kakovosten predprežnik mora biti zelo trpežen, to pa je odvisno predvsem od materialov, iz katerih je izdelan. Najpogosteje se uporabljajo sintetična vlakna ali guma. V zadnjih nekaj letih so postali priljubljeni tudi izdelki iz naravnih materialov - jute, bambusa ali celo kokosovih vlaken.

Nujno potrebno ogledalo

Ogledala imajo čudežno sposobnost, da vizualno razširijo in povečajo prostor, zato so še posebej primerna za manjše hodnike. Poleg tega je ogledalo na hodniku skoraj nepogrešljivo. Konec koncev morate vedeti, kako izgledate, ko zapuščate stanovanje ali hišo.

V zadnjih letih so še posebej modna okrogla ogledala, saj ustvarjajo pomirjujoče vzdušje in pomagajo ublažiti "ostre" robove v prostoru. Enako priljubljena so tudi okrašena stenska ogledala. So odlična zamenjava za druge stenske dekoracije.

Svetlobna dekoracija za predsobo? Zakaj pa ne!

So vam všeč majhne lučke? Potem z njimi okrasite svoj hodnik. Svetlobni okraski ustvarijo res prijetno vzdušje, zato jih poleti pogosto opazimo na terasah in vrtovih. S svetlobno verigo lahko na primer okrasite rastlino, ogledalo ali okvir vrat.

Neonski znaki in simboli so prav tako vroč trend te sezone in veliko povedo o vas. Ali imate doma mačko? Na steno na hodniku obesite neonsko dekoracijo v obliki mačke. Privlačno bo videti tudi napis "Ciao Bella" ali motiv srca.

Več dekoracije za predsobo, brez katere ne gre

Rastline, slike, družinske fotografije, spominki s potovanj - vse to bo popestrilo predsobo in jo naredilo prijetnejšo. Če želite razširiti steno, slike zložite eno poleg druge, sicer pa jih postavite eno pod drugo. Lep okras je tudi manjša omarica s ključi, ki visi na steni.

Če je vaš hodnik temačen, izberite rastline, ki ne potrebujejo veliko svetlobe, npr. taščin jezik, draceno, spatifil, bršljan ali zamijo. Če vas še vedno skrbi, da rastline ne bodo preživele, si lahko omislite umetne, ki zdaj izgledajo že skoraj enako kot žive.