Vse za kopalnico do 15% ceneje | Prihranite že danes →
Mid Season Sale | Prihranite do 50% →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Preobrazba hodnika z notranjo oblikovalko Urško Oman

Pri hodnikih in nasploh prehodnih prostorih se velikokrat zgodi, da z dekorativnega vidika malce pozabimo na njih. V predsobi seveda potrebujemo funkcionalne kose, ki nam bodo v pomoč pri vsakdanu, npr. prostor za čevlje, obešanje jaken, sezonsko opremo itd. Kaj pa estetika tega prostora?

O nasvetih glede opremljanja smo vprašali slovensko notranjo oblikovalko Urško Oman, ki je ravno dokončala čudovito prenovo pri sebi doma.

Kako izbrati barve na hodniku?

Na hodniku si dajmo duška z barvo. Izberimo svojo najljubšo barvno kombinacijo in tvegajmo. Strah, da se bomo tega hitro naveličali, je odveč, saj gre za prostor, kjer preživimo le malo časa.

Drzna, zanimiva in predvsem – nam najljubša kombinacija nas bo napolnila z dobro energijo vedno, ko bomo stopili v svoj dom.

Tudi trendi narekujejo, da so barve v interierju nazaj s polno paro in morda je čas, da se poslovimo od bež in sive, vsaj v delni meri?

Naš hodnik je sicer pred to prenovo bil prepleskan v svetlo rožnato (to je bil pač moj stil nekaj let nazaj), zato sem vedela, da ne bom izbrala nevtralne, ampak ponovno malce tvegala z izbiro modre v kombinaciji s tapeto.

Kater kos pohištva ne sme manjkati?

Kraljica vsakega hodnika je komoda ali konzolna mizica, ki lahko služi hkrati kot odlagalna in dekorativna površina.
Izberimo poseben kos pohištva, ki bo s svojim dizajnom povzdignil naš nov hodnik na višji nivo.
Pri izbiri naše nove konzolne mizice sem bila pozorna na vsaj nekaj zaprtega shranjevalnega prostora (predvsem za vsakodnevne stvari, ki jih otroka prineseta iz sprehodov, vrtca ali šole) in zanimiv detajl, ki sem ga našla v obdelavi vratc. Prepričala me je tudi barva same mizice, ki z izgledom temnega oreha krasno dopolnjuje izbrano barvno kombinacijo.

Kako si izbrala svetila za vaš hodnik?

Sama sem velika privrženka visečih luči in če se le da, jih umestim v vsak prostor.
Zdi se mi, da lestenci v prostor vnesejo dinamiko, dodajo eno plast več, takoj privabijo poglede. Z njimi lahko dodamo tisto piko na i. Torej, če je le prostor pod stropom, so lestenci luštna rešitev za takojšen wow efekt.
Za naš hodnik se mi je zdel lestenec znamke Opviq lights v barvi medenine in kombinaciji z mlečnimi bučkami odličen.

Kaj pa dekoracija?

Ročno narejene vaze in sklede za odlaganje ključev, košare za copate, preproga,… Vse to je že fino imeti na hodniku, še bolj fino pa je, če so te stvari lepe tudi na pogled, kajne?

Na konzolni mizici pri nas stojijo vrč, vaza in skleda za ključe, ki sem jih imela na wishlisti že nekaj časa, sedaj pa sem končno našla popoln prostor za njih.

Dekor ponavadi izbiram precej dolgo časa – sem se že naučila, da raje večkrat premislim in na koncu izberem popoln kos, kot pa da nepremišljeno polnim odlagalne površine.

V duhu bližajočega decembra pa smo si še dodatno popestrili prostor z luštnimi papirnatimi lučkami, ki pričarajo praznične občutke.

Mi smo z našo mini prenovo hodnika izredno zadovoljni in komaj čakam na možnost, da še v drugih prostorih spet kaj spremenim. Pri nas je namreč sprememba edina stalnica, sicer pa za hodnik resnično verjamem, da ga bomo obdržali v tem videzu kar nekaj let.