Bonami Days: do 50 % popusta | Podaljšano →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Kako opremiti prostoren hodnik

Ste med srečneži, ki imajo v stanovanju velik hodnik? Potem je polovica dela že opravljena. Zelo pogosta napaka pri opremljanju hodnika je, da je videti prenatrpan ali, nasprotno, preveč prazno. Svetovali vam bomo, kako najti ravnovesje in kako opremiti velik hodnik, da bo služil svojemu namenu in izgledal odlično.

5 kratkih nasvetov za opremljanje velikega hodnika

  • Ne bojte se eksperimentirati in se bolj kot na praktičnost osredotočite na oblikovanje.
  • Velike predsobne garniture so prava izbira.
  • Prostor okrasite z nevtralnimi ali bogatejšimi zemeljskimi toni.
  • Gole stene okrasite z družinskimi fotografijami, slikami ali dizajnerskimi ogledali.
  • Za osvetlitev velike predsobe uporabite več različnih virov svetlobe.

Ne bojte se eksperimentirati

Izkoristite prostor, ki vam je na voljo, in z njim privarčujte drugje. Več omar, komod in polic lahko uporabite za shranjevanje stvari, ki bi jih sicer morali shraniti drugje v stanovanju. V velikem hodniku imate veliko prednost v tem, da vam ni treba kupovati le shranjevalnih in praktičnih kosov, temveč se lahko veliko bolj osredotočite tudi na oblikovanje.

Ne varčujte pri pohištvu

Če je vaš hodnik dovolj velik, se lahko pri izbiri pohištva malce prepustite navdihu. Izberete lahko vgradno omaro, pa tudi velike garderobne omare ali garderobne komplete. Poleg garderobne omare lahko postavite preprost stoječ regal, klop za udobno obuvanje in veliko omarico za čevlje. Če vam ostane še kaj prostora, v kot postavite eleganten tabure, na katerega se lahko usedete, služi pa tudi kot lep dodatek.

Kako pobarvati velik hodnik

Barvanje prostornega hodnika je lahko bolj drzno kot pri manjšem prostoru, a kljub temu ne pretiravajte. Ne boste zgrešili, če boste izbrali barve v nevtralni in bogatejši zemeljski paleti. Barvo uporabite samo na eni steni in jo poudarite z dekoracijo v podobnem odtenku. Vendar se izogibajte kombiniranju belih sten s svetlim pohištvom, da ne bo vaša predsoba videti kot zdravniška čakalnica.

Dekoracija za velik hodnik

Okraski in dodatki bodo hodniku dali pravi pridih elegance in udobja. Dekorativno stensko ogledalo je na primer odličen dodatek. Na komodo postavite najljubši kipec ali živo rastlino, če je na njej dovolj svetlobe. Umetne rože, ki so videti kot žive, bodo prav tako poživile prostor. Gole stene okrasite z družinskimi fotografijami ali slikami in ugotovili boste, da se boste veliko rajše vračali domov.

Razsvetljava za velik hodnik

Razsvetljava mora biti prilagojena obliki hodnika, tako da je celoten prostor optimalno in enakomerno osvetljen. Včasih je potrebnih celo več različnih svetlobnih virov. Če dnevna svetloba ne vstopa v hodnik, priporočamo močno stropno luč v nevtralni barvi, ki jo dopolnjuje nekaj stenskih luči. Idealna so svetila s senzorjem gibanja, ki so še posebej praktična ponoči.