Menu
10 € za vasRegistracijaPrijava10 € za vasKošarica
Domov Domov Navdih

Nasveti za pripravo minimalistične božične mize

Nezahtevna, navdihnjena z naravnimi materiali, a zelo očarljiva. Tako je lahko videti božična miza, na katero je vplival minimalistični pristop k življenju. Pričarajte si praznično vzdušje s pomočjo minimalizma. Stavite le na prave kose in umirjene okraske. Tudi brez ekscentričnih elementov boste ustvarili prekrasno kompozicijo.

Prepričajte se sami in se usedite za božično mizo, ki združuje preproste oblike, mehke linije in umirjeno barvno paleto.

1

Nepopolnost kot prednost

Čeprav preprosti porcelanski kosi nikoli ne gredo iz mode, naj vas pri dekoraciji minimalistične mizi ne skrbi videz nepopolnosti. Kamniti krožniki nepravilnih oblik dodajo jedilnici pridih ležernosti. Komplet v nevtralni barvi, kot je bela, kremna ali siva, bo zagotovo naredil eleganten vtis.

Nasvet:
Uporabite različne komplete! Postavite siv jedilni krožnik in nanj jušni krožnik druge barve.

2

Preprost in eleganten jedilni pribor

Nenavaden jedilni pribor še bolj poudari praznični videz. Držite se minimalizma in ob krožnike postavite pribor preprostih oblik in barv, lahko tudi takšnega narejenega iz barvnih kovin. Posežete pa lahko tudi po bolj okrašenih kosih. Izberite pozlačen pribor z gravurami, ki bo mizi podal sijaj in eleganten pridih.

3

Pogrinjki kot pikica na i

Pogrinjki so lahko tudi namizna dekoracija. Za to so primerne predvsem lanene serviete, saj pritegnejo pozornost z zanimivo strukturo in praktičnostjo. So ekološke in antibakterijske, po vsakem pranju pa postajajo mehkejše. Lahko jih prepognite ali pa na koncu zavežete z vrvico. Dodajte vejico, cimetovo palčko ali medenjak in elegantna dekoracija je pripravljena.

4

Kozarci, ki nikoli ne gredo iz mode

Za slavnostno večerjo boste najverjetneje postregli vrhunsko vino, zato poskrbite, da bo pijača izstopala v prozornih kozarcih. Z izbiro pravih kozarcev boste poskrbeli, da bosta okus in barva še izrazitejša. Izberite klasične oblike, saj jih je lažje kombinirati, uporabite pa jih lahko tudi ob manj prazničnih priložnostih. Za belo vino je primeren kozarec v obliki tulipana, za rdeče večji kozarec v obliki balona, šampanjec pa postrezite v tako imenovanih šampanjskih flavtah.

5

Umirjena dekoracija

Če je med pladnji in krožniki še nekaj prostora, sredino mize zapolnite z minimalističnimi svečniki, vazami in tematskimi okraski. Dodajte nekaj vej iglavcev, storžev in božičnih okraskov.

Več namigov in nasvetov najdete tukaj