Vse za kopalnico do 15% ceneje | Prihranite že danes →
Mid Season Sale | Prihranite do 50% →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

6 nasvetov za pripravo minimalistične božične mize

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

Preprosta, okrašena z naravnimi materiali, a hkrati zelo očarljiva. Pričarajte si praznično vzdušje s pomočjo minimalističnih materialov in umirjene dekoracije. Tudi brez ekscentričnih elementov lahko ustvarite prelep pogrinjek.

Letos božično večerjo pojejte za mizo, ki združuje preproste oblike, mehke linije in umirjeno barvno paleto.

Nepopolnost kot prednost

Čeprav klasičen porcelan nikoli ne gre iz mode, naj vas pri dekoraciji minimalistične mize ne skrbi videz nepopolnosti. Keramični krožniki nepravilnih oblik dodajo jedilnici pridih ležernosti. Komplet v nevtralni barvi, kot je bela, kremna ali siva, bo zagotovo naredil eleganten vtis.

Nasvet: Uporabite različne komplete! Na siv jedilni krožnik postavite jušni krožnik druge barve.

Preprost in eleganten jedilni pribor

Nenavaden jedilni pribor še bolj poudari praznični videz. Če se boste držali minimalističnega sloga, ob krožnike postavite pribor preprostih oblik in barv, lahko tudi takšnega narejenega iz barvne kovine. Posežete pa lahko tudi po bolj okrašenih kosih. Izberite pozlačen pribor z gravurami, ki bo mizi dodal sijaj in eleganten pridih.

Pogrinjki kot pika na i

Pogrinjki lahko služijo tudi kot namizna dekoracija. Za to so primerne predvsem lanene serviete, saj pritegnejo pozornost z zanimivo strukturo in praktičnostjo. So ekološke in antibakterijske, po vsakem pranju pa postajajo mehkejše. Lahko jih prepognite ali pa zavežete z vrvico. Dodajte vejico, cimetovo palčko ali medenjak in elegantna dekoracija je pripravljena.

Kozarci, ki ne gredo iz mode

Ob slavnostni večerji boste najverjetneje postregli vrhunsko vino, zato poskrbite, da bo pijača izstopala v kristalnih kozarcih. Z izbiro pravih boste poskrbeli, da bosta okus in barva pijač še izrazitejša. Izberite klasične oblike, saj jih je lažje kombinirati, uporabite pa jih lahko tudi ob manj prazničnih priložnostih.

Za belo vino je primeren kozarec v obliki tulipana, za rdeče večji kozarec v obliki balona, šampanjec pa postrezite v tako imenovanih šampanjskih flavtah.

Umirjena dekoracija

Če je med pladnji in krožniki še nekaj prostora, na sredino mize postavite minimalistične svečnike, vaze in tematsko dekoracijo. Dodajte nekaj vej iglavcev, storžev in božičnih okraskov.

Naj bo udobje gostov na prvem mestu

Poskrbite, da se bodo gostje med druženjem lahko zares sprostili. Krzneni dodatki na stolih bodo videti naravnost spektakularno. Gostom bo udobno, jedilnica pa bo videti domača in topla. Prepustite se zimskemu vzdušju gorske koče.