Kako kombinirati knjižne omare, komode in police

Enolične televizijske omare ali komode so že nekoliko zastarele. Namesto tega bo vašemu domu koristil izbor izvirnih kosov pohištva, ki se med seboj dopolnjujejo, so funkcionalni in prijetni na pogled.

Svetovali vam bomo, kako izbrati in kombinirati različne sloge komod, knjižnih omar, omar in polic, da bo rezultat prijetno usklajen.

Izberite določen slog

Osnovno vodilo pri izbiri različnih vrst pohištva za shranjevanje bo, če boste vnaprej določili glavni slog, v katerem naj bi se odvijalo vzdušje v prostoru. Tako bo končen vtis izviren, a nikakor ne kaotičen.

Lahko se zgodi, da se bo glavni slog nekoliko mešal z drugim - in to je povsem v redu. Prelivajoča se boho komoda ali morda industrijska polica se bo dobro ujemala s preprosto skandinavsko knjižno omaro. Kljub temu imejte jasno vizijo in ji sledite.

Poudarite kontraste med materiali

Izogibajte se temu, da bi bili vsi prostori za shranjevanje opremljeni z enakim dekorjem ali teksturo. Prostor je lahko videti pretežak in preveč enoten. Namesto tega se osredotočite na zanimive teksture in se jih ne bojte kombinirati.

Če recimo opremljate v boho slogu, je lahko ena od komod izdelana iz lesa z gladkim zaključkom, druga omara pa ima vrata iz izvirnega ratana ali jute.

Razmislite o barvni shemi

Če namreč vse pohištvo za shranjevanje izberete iz istega materiala ali kolekcije, je dobro, da celoto "začinite" z različnimi toni ali odtenki. To ne pomeni, da mora biti vsak kos drugačne barve.

Kot poživitev se odlično obnese tudi manjša polica ali omarica v poudarjeni barvi. Če želite močno prevlado v notranjosti, si priskrbite veliko omaro ali komodo v bogati in izvirni barvi.

Zaprte prostore zamenjajte z odprtimi

Uravnotežena zapolnitev prostora bo prav tako poskrbela za harmonično vzdušje. Odprte knjižne omare, police ali steklene vitrine pomagajo ustvariti občutek zračnosti.

Ne pozabite pa, da morajo biti stvari v njih urejene in prijetne za oko. Za predmete, ki ne smejo biti razstavljeni, pospravite v zaprte omare ali predale.

Poiščite še več navdiha