-20% na kavče na zalogi s kodo UDOBNO20 | Prihranite že danes →
Pomlad doma in na prostem | Poiščite navdih →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Minimalistični slog za vaš delovni prostor

Radi sledite načelu "manj je več" in si želite eleganten, a preprost delovni kotiček? Potem je pisarna v minimalističnem slogu prava stvar za vas.

Minimalizem na delovnem mestu vam bo omogočil, da se znebite vsega, kar vas preobremenjuje in vam preprečuje, da bi v celoti izkoristili svoj potencial. Kako se lotimo opremljanja?

Najpomembnejša elementa sta vaša miza in stol

Pisarniško pohištvo mora imeti na vašem delovnem prostoru vodilno vlogo. Dobro izbrana pisalna miza je lahko že sama po sebi nekaj posebnega. Za minimalističen kotiček izberite lahko pohištvo v svetlih barvah in preprostih linijah.

Najpomembneje je, da sta pisalna miza in stol funkcionalna ter vam zagotavljata udobje in vas varujeta pred bolečinami v hrbtu ali glavi.

O pravilni drži med delom smo pisali tudi v enem izmed naših navdihov.

V ospredju naj bosta les in bela barva

Če želite ustvariti minimalistično pisarno, izberite naravne materiale, kot so les, kovina, steklo ali celo usnje in različne kamnine. Bodite zmerni in kombinirajte največ 2 do 3 materiale.

Pustite glavno vlogo beli barvi in jo kombinirajte z zemeljskimi odtenki rjave, sive ali bež barve. Izberete lahko tudi eno izrazitejšo barvo, na primer temno zeleno ali celo zlato. Vendar jih uporabite na manjši površini ali nekaj okraskih, da ne bodo videti preveč agresivno.

Dodatki "dva v enem": lepo in funkcionalno

Okraski, kot so sobne rastline ali sveče, vaši pisarni dodajo osebno noto in občutek domačnosti. Vendar jih izberite le nekaj, da ne bodo odvračali vaše pozornosti.

Najboljša izbira so dodatki "dva v enem", ki so hkrati dekorativni in funkcionalni, kot so npr. pisarniški pripomočki, namizne svetilke ali organizatorji.

Če želite doseči popoln minimalizem, ki bo prijeten za oči, se boste morali posloviti od kaosa. Odkrijte najboljše strategije za organizacijo svojih dokumentov in za organizacijo svoje mize.