Bonami Days: do 50 % popusta | Podaljšano →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Počitniška hiša, kjer poletje traja 365 dni na leto

Ivana Marinčić
Ivana Marinčić
Bonami Blogger

Obiskali smo počitniško hišo notranje oblikovalke in blogerke Mie Krpine, ki se nahaja v bližini Vranskega jezera v Dalmaciji. Ustvariti je želela svoje idealno poletno zatočišče, ki obiskovalcem omogoča uživanje v zunanjih in notranjih prostorih. Zamislili so si zračen prostor, ki bi bil povezan z vrtom. Mia nas je popeljala na ogled in z nami delila nekaj svojih nasvetov in trikov.

Tloris sem zasnovala tako, da je čim bolj odprt in preprost, brez nepotrebnih sten in z velikimi okni, kar v notranjost prinaša svetlobo in čudovit pogled na naravo. Da prostor bolj diha, sem uporabila svetle barvne tone.

Kombinacija barv in materialov za pravo vzdušje

"Če želite ustvariti svež in svetel prostor, so najboljša izbira naravne barve, kot so zelena, modra ali rjava, v kombinaciji z belo. Naravni materiali, kot so les, kamen, juta, lan ali ratan, bodo zaradi svojih nevtralnih barv in privlačnih tekstur učinkovali pomirjujoče, če pa v prostor dodate še rastline, bodo še posebej zasijali."
Z uporabo zlatih detajlov sem v hišo vnesla dozo elegance. Rada jih uporabljam previdno - če z njimi pretiravate, lahko prostor postane preveč kičast. S kombinacijo lesa in marmorja s kančkom zlate barve ne morete zgrešiti.

Del hiše, ki je nekaj posebnega

"Všeč so mi tudi nenavadni vzorci, zato sem jih uporabila v stranišču za goste. Če želite imeti v kopalnici nekoliko drugačen videz od tradicionalnih ploščic, se lahko poigrate tudi z barvo in čopičem ali pa uporabite vodoodporne tapete."

Oblikovanje vrta kot podaljška hiše

"Vrt sem zasnovala tako, da je bazen na sredini hiše in ga je mogoče videti iz vsake sobe. Še vedno pa je najbolj poseben del vrta DIY zunanja sedežna garnitura z ognjiščem, sestavljena iz betonskih blokov. Z možem sva jo izdelala sama, navodila pa lahko najdete na mojem Instagram profilu.
Tak kos je odlična rešitev, če imate dovolj prostora, saj je nepremičen. Takšna postavitev traja "večno", vzdrževanje pa je zelo preprosto.

Kos je sodoben, minimalističen in edinstven in prepričana sem, da se nobena druga garnitura ne bi tako dobro prilegala temu prostoru. Ko ga boste sestavili, vam preostane le še to, da izberete popolne blazine za največje udobje, prižgete ogenj in uživate v svoji mali mojstrovini."