Mid Season Sale | Prihranite do 50% →
Pomlad doma in na prostem | Poiščite navdih →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Poletni kolač iz jagod in bezga

Andrea Pavić
Andrea Pavić
Bonami Blogger

Poletje je tu. Sezona, v kateri je osvežitev s pijačo ali s sočno sladico po vročem dnevu skoraj nujna. Za mnoge je bezgov sok, ki so ga izdelovale naše mame in babice kot otroci, asociacija na začetek poletja. Blogerka Sanja iz Virovitice je za vas pripravila svojo različico poletnega kolača iz jagod in bezga. Sanja na svojem Instagram profilu Domaćica Sanja redno deli ustvarjalne recepte.

Sestavine:
3 jajca
150 g sladkorja
1 vanilin sladkor
1 limonin sladkor ali malo limoninega sladkorja
200 ml jogurta
150 ml olja
220 g gladke moke
1 pecilni prašek
100 g jagod + 0.5 dcl bezgovega sirupa
Priprava:

1. Pečico segrejemo na 180 °C, narežemo jagode in jih zmešamo z bezgovim sokom in po želji z bezgovimi cvetovi.
2. Model za kolač namastimo in rahlo pomokamo ali potresemo z zdrobom.
3. Jajca stepemo s sladkorjem.
4. Dodamo ostale sestavine (vse razen jagod). Dobro zmešajte.
5. Na koncu dodamo še jagode skupaj z bezgovim sokom. Nežno premešajte.
6. Zmes vlijemo v model in postavimo v pečico za 40 minut. Preverimo, da je kolač pečen, po potrebi ga pustimo v pečici še nekaj minut, da ga lahko lepo odstranimo iz modela.
7. Po želji kolač premažemo še z malo bezgovega soka in ga potresemo s sladkorjem v prahu, stopljeno čokolado ali sladkorno glazuro.
Nasvet: Če uporabljate manjši model, vam bo ostalo nekaj mase, ki jo lahko vlijte v modelčke za mafine in spečete mini kolačke.