Odkrijte postelje Bonami Selection | Poiščite svojo novo posteljo →
10 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Recept: Poletni kolač iz jagod in bezga

Poletje je tu. Sezona, v kateri je osvežitev s pijačo ali s sočno sladico po vročem dnevu skoraj nujna. Za mnoge je bezgov sok, ki so ga izdelovale naše mame in babice kot otroci, asociacija na začetek poletja. Hrvaška blogerka Sanja je za vas pripravila svojo različico poletnega kolača iz jagod in bezga. Sanja na svojem Instagram profilu Domaćica Sanja redno deli ustvarjalne recepte.

Sestavine:

  • 3 jajca
  • 150 g sladkorja
  • 1 vanilin sladkor
  • 1 limonin sladkor ali malo limoninega soka
  • 200 ml jogurta
  • 150 ml olja
  • 220 g gladke moke
  • 1 pecilni prašek
  • 100 g jagod
  • 0.5 dcl bezgovega sirupa

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 180 °C, narežemo jagode in jih zmešamo z bezgovim sokom in po želji z bezgovimi cvetovi.
  2. Model za kolač namastimo in rahlo pomokamo ali potresemo z zdrobom.
  3. Jajca stepemo s sladkorjem.
  4. Dodamo ostale sestavine (vse razen jagod). Dobro zmešamo.
  5. Na koncu dodamo še jagode skupaj z bezgovim sokom. Nežno premešamo.
  6. Zmes vlijemo v model in postavimo v pečico za 40 minut. Preverimo, da je kolač pečen, po potrebi ga pustimo v pečici še nekaj minut, da ga lahko lepo odstranimo iz modela.
  7. Po želji kolač premažemo še z malo bezgovega soka in ga potresemo s sladkorjem v prahu, stopljeno čokolado ali sladkorno glazuro.

Nasvet: Če uporabljate manjši model, vam bo ostalo nekaj mase, ki jo lahko vlijte v modelčke za mafine in spečete mini kolačke.