Posteljnina in dodatki v boho stilu

Imate živahen in ustvarjalen um, veliko hobijev, ljubezen do narave in zanimanje za umetnost. Če je tako, potem zagotovo težite k boemskemu slogu, ki vključuje primerno okrašeno notranjost.

Boho stil bo v vaš dom prinesel brezskrbno življenje. Navdihuje ga hipijevska doba. Je romantičen, igriv in poln umetniških elementov ročne izdelave. Prebrskajte naše nasvete, kako doseči sproščeno vzdušje v svoji spalnici.

V središču pozornosti: okrasne blazine, odeje in pregrinjala

Majhne in velike, enobarvne, vzorčaste, bombažne, svilene, puhaste, z obrobami in potiskom... poskrbite, da jih boste imeli veliko!

Ne pozabite na toplo odejo ali pregrinjalo, pred posteljo položite naravno (orientalsko) preprogo iz jute in izberite zanimive zavese. Vsi ti tekstilni dodatki so glavni atributi tega stila in bodo ustvarili popolno prijetno vzdušje.

Kakšno barvo izbrati za spalnico v boho stilu? Izberite tople odtenke

Za naravni slog je primerna paleta toplih, zemeljskih tonov, kot so bež, oker, oranžna, siva ali zelena. Če pa želite ustvariti spalnico s pridihom boemske divjine, lahko te naravne barve dopolnite z bolj izrazitimi odtenki. Manjše dekorativne izdelke in okrasne blazine izberite v živahnih barvah.

Naspite se v naravnih materialih: 100% lan, kakovosten bombaž ali volna?

Kakovost spanja je v veliki meri povezana z materiali, v katerih spimo. V tem slogu imajo glavno besedo tisti, ki so trajnostni, jih je mogoče reciklirati in so naravni. Zato so najprimernejši bombažna ali lanena posteljnina in rjuhe ter volnene tkanine. Poleg tega, da vam bodo služili več let, so tudi udobni, mehki in primerni za vsak letni čas.

Dovolite botanične vzorce v spalnico

Letošnji trend vzorcev na posteljnini so botanični vzorci, ki so zasnovani tako, da v spalnico vnesejo pravo naravno vzdušje. Priskrbite si posteljnino z nežnimi palmovimi listi ali sodobnimi listi monstere. Dodajte žive sobne rastline, ki bodo v prostor vnesle naravno lepoto in svežino.

Napolnite prostor z živahnimi dodatki

Boho slog je namenjen okraskom, ki so polni čustev in spominov. Spalnico naj krasijo ročno izdelani predmeti, dodatki iz recikliranih materialov ali spominki s potovanj. Idealni predmeti so lovilci sanj, različni kvačkani, vezeni ali pleteni predmeti, kot so obešanke za lonce ali mandale.

Odlična izbira so tudi košare iz morske trave, vaze za rože iz recikliranega stekla ali vrečke za shranjevanje oblačil iz recikliranega papirja. Popolno vzdušje lahko dopolnite s svetlobnimi verigami, svetilkami ali svečami.