15% popusta s kodo FEBRUAR15 | Prihranite že danes →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Recept za slastne krofe z malinovo glazuro

Za ameriške krofe so pogosto značilna barvita glazura in bogati dodatki. Lahko pa so krofi tudi polnjeni, na primer z malinami. Takšne lahko pripravite po našem spodnjem receptu.

Kaj boste potrebovali za pripravo malinovih krofov?

Za testo:
  • 250 g moke,
  • 30 g sladkorja,
  • 2 rumenjaka,
  • 35 g stopljenega masla,
  • 100 ml mlačnega mleka,
  • ščepec soli,
  • 1/2 čajne žličke naribane limonine lupinice (lahko izpustite).
Kvasni nastavek:
  • 10 do 15 g kvasa,
  • 1 žlica sladkorja,
  • 25 ml mlačnega mleka.
Malinova glazura:
  • 100 g zamrznjenih ali svežih malin,
  • 1 žlica limoninega soka,
  • 100-150 g fino mletega sladkorja.
Malinova glazura za krofe iz zamrznjenih ali svežih malin in sladkorja

Malinova glazura za krofe iz zamrznjenih ali svežih malin in sladkorja

Krofe okrasite z različnimi dodatki npr. zlatimi lističi, suhim sadjem, orehi itd.

Krofe okrasite z različnimi dodatki npr. zlatimi lističi, suhim sadjem, orehi itd.

Kako pripraviti testo in glazuro za krofe?

  1. Najprej pripravite kvasni nastavek. V skledo nadrobite kvas, ga zmešajte s sladkorjem in zalijte z mlačnim mlekom, pokrijte in počakajte, da kvasec vzhaja.
  2. Medtem pripravite sestavine za testo. Presejani moki dodajte ščepec soli, sladkor, rumenjake, stopljeno maslo, mlačno mleko in limonino lupinico.
  3. Mešanici dodajte kvasni nastavek.
  4. V kuhinjskem robotu ali z roko naredite popolnoma gladko in elastično testo. To bo trajalo vsaj 10 minut. Končno testo je čudovito gladko.
  5. Testo pokrijte z brisačo in pustite, da vzhaja. Na toplem mestu naj vzhaja 2 uri, v hladilniku pa od 8 do 24 ur. Če se odločite za hladilnik, vzemite testo iz hladilnika vnaprej in ga pustite vzhajati še 2-3 ure.

    Razrezovanje krofov:
  6. Testo razvaljajte na višino približno 0,5 cm in izrežite kroge. Na sredini vsakega kroga izrežite še majhen krog.
  7. Krofe pokrijte in jih pustite vzhajati še 2 uri.

    Cvrenje:
  8. Krofe je najbolje cvreti v globljem voku ali pa uporabite višji in širši lonec. Vlijte toliko olja, da bodo krofi plavali, in ga segrejte na srednji temperaturi. Ko je olje popolnoma vroče, krofe ocvrite: preizkusite ga s koščkom testa. Prepričajte se, da olje ni prevroče.
  9. Krofe položite v olje z zgornjo stranjo. Cvrite približno 2 minuti in nato krofe obrnite. Drugo stran pecite še 2 minuti.
  10. Pripravljene krofe položite na papirnate brisače, da se olje odcedi.

    Malinova glazura:
  11. Maline dajte v ponev in jih prelijte z malo vode, približno 2 do 3 žlice. Dodajte limonin sok in pustite, da maline na kratko zavrejo.
  12. Ko so maline kuhane, jih zmešajte v gladek pire in ga precedite skozi sito, da se znebite zrnc.
  13. Za končni preliv vmešajte drobno mleti sladkor z malinovim pirejem.
    Zaključek:
  14. Vrhove krofov potopite v pripravljeno glazuro in jih še preden se glazura posuši okrasite po želji. Na naših krofih so pistacije, suhe maline, užitni cvetovi, mini marshmallows, beli ganache in beljakova glazura.
  15. Krofe shranite v posodi, ki jo lahko nepropustno zaprete. Mehki bodo ostali vsaj 3 dni.
Iz testa smo naredili 20 krofov, izrezovalnik je imel premer 5 cm.

Več nasvetov za pripravo krofov

  • Krofi so lahko tudi polnjeni. Če se odločite za malinov nadev, sledite enakemu postopku kot pri glazuri, le da pri kuhanju pireja uporabite žele, kot je pektin. Nato krofe prebodite na dveh nasprotnih mestih in jih napolnite z vrečko z ozko konico za nadev.
  • Preliv lahko naredite tako gost, kot želite. Več kot boste dodali sladkorja, gostejši bo.
  • Kaj uporabiti za okrasitev? Na krofe posujte vse, kar želite. To so lahko različne vrste oreščkov, poljubno liofilizirano sadje - zdrobljeno ali zmleto, posušeno užitno cvetje, klasični sladkorni okraski, različni koščki čokolade (npr. ostružki, čokoladni riž, sesekljana čokolada), stopljena čokolada ali beljakova glazura.