Do -20% na vse za vrt | Prihranite že danes →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

5 idej za okrasitev (valentinove) torte

Ni vam treba biti slaščičarski mojster, da lahko preprosto in spektakularno okrasite lastno pečeno ali kupljeno torto. Z malo domišljije in ljubezni lahko v hipu pričarate čudovito valentinovo ali rojstnodnevno torto. V nadaljevanju preberite, kako.

1. Torta, okrašena s sadjem

Prva možnost je, da torto okrasite s sadjem. Za okraske v obliki češenj pripravite rdeče maline in liste melise ali mete. Spektakularno bodo videti tudi granatno jabolko, borovnice, robide in manjše jagode. Te lahko razpolovite in jih razporedite v obliki srca. Recept za biskvit z mascarponejevo kremo najdete na koncu članka.
Namig: Za peko torte uporabite kalupe v obliki srca. Te rdeče kalupe Amour lahko uporabljate vse leto za slane in sladke dobrote ali kot posode za serviranje na mizi.

2. Torta, okrašena s cvetjem

Na torti bodo odlično videti popki drobnih vrtnic ali eustome. Uporabite samo užitno cvetje iz ekološke pridelave ali pa poleti sami naberite cvetje na vrtu in ga stisnite ali posušite.

3. Torta, okrašena z bonboni

V supermarketih in specializiranih trgovinah lahko najdete različne majhne bonbone in okraske v obliki srca. Lahko pa narežete večje rdeče gumijaste bonbone in iz njih izrežete drobna srca. Srčke lahko nato na torti naključno zložite na kupe ali jih simetrično razporedite v obliki besed, imen itd.

4. Torta z okraski iz marcipanove mase

Maso iz marcipana razvaljamo in izrežemo oblike srca. Če nimate modelčka, razvaljano maso razrežite na tanke trakove in jih nato poljubno oblikujte - črke, številke itd.

Nasvet: Previdno, stepena smetana ni primerna za marcipan, saj bi se stopila, zato namesto nje uporabite masleno kremo.

5. Torta, okrašena s papirnatimi srčki

Za to okrasitev potrebujete le kos papirja in zobotrebec oz. leseno nabodalo. Izrežite različno velike srčke in jih prilepite na nabodala ter jih zapičite v torto.

Enostaven recept za torto in kremo za okraševanje

Za torto pripravite:

  • 4 jajca
  • 120 gramov sladkorja
  • 90 gramov moke

Za kremo pripravite:

  • 200 ml mascarponeja
  • 200 ml smetane za stepanje

Postopek:

  1. Jajca zmešamo s sladkorjem in jih z močnim mešalnikom stepamo približno 10 do 15 minut.
  2. Potem v testo nežno vmešamo moko.
  3. Vlijemo v namaščen pekač in pečemo pri 180 stopinjah približno 30-40 minut (odvisno od velikosti pekača in vaše pečice).
  4. Pustimo, da se testo ohladi, in pripravimo kremo. Mascarpone in smetano stepite skupaj, da postaneta čvrsta in kremasta. Po okusu lahko dodate sladkor.
  5. S kremo premažemo torto in jo okrasimo po okusu.

Nasvet: Recept za jagodno valentinovo torto foodblogerke Monike Kóňove najdete tukaj.