Peka z otroki: Trije hitri recepti za noč čarovnic
Če pripravljate zabavo za noč čarovnic, vas bodo zagotovo navdušili tematsko obarvani prigrizki, ki jih lahko pripravite kar s pomočjo najmlajših. V nadaljevanju poiščite naše enostavne recepte, za katere potrebujete minimalno sestavin.
Buče iz listnatega testa so polnjene z jabolki
Buče iz listnatega testa, polnjene z jabolki
Kaj potrebujete?
2 jabolki
paket listnatega testa
sladkor in cimet za posip
košček cimetove palčke
jajca za premaz
Postopek:
Pripravite listnato testo, ga razvaljajte in narežite na približno 1,5 cm dolge trakove.
Jabolka narežite na približno 1,5 cm široke kroge. V notranjosti vsakega izrežite luknjo.
Jabolčne kolobarje postopoma "oblecite" v testo. Lažje vam bo delati, če bo luknjica v jabolku večja.
Vse kose premažite z jajcem.
Potresite s sladkorjem, pomešanim s cimetom.
V sredino ne pozabite zapičiti koščka cimetove paličice. Nato pecite v ogreti pečici na 160 stopinj. Pecite približno 25 minut, čas prilagodite svoji pečici.
1
2
3
4
5
6
Netopirji iz piškotov Oreo
Kaj potrebujete?
Oreo piškote,
okrasne oči, ki jih lahko naredite tudi sami z beljakovim prelivom in temno čokolado.
Postopek:
Nekaj piškotov Oreo boste potrebovali za krila.
Te piškote razdelite na dva dela, razpolovite in iz njih odstranite belo kremo. Prerežite jih na pol s nožem in jih oblikujte v krila.
Preostanek piškotov uporabite za telesa netopirjev. Tudi te piškote razpolovite in krila namestite med obema piškotkoma.
Na koncu dodajte še oči - kupljene ali pa jih prej pripravite iz beljaka in čokolade.
Nasvet: Za izdelavo oči lahko uporabite tudi belo glazuro s piškotov. Oblikujte jo v majhne kroglice, nato pa na vrh položite drobtine piškotov.
Netopirji iz Oreo piškotov bodo narejeni v trenutku
Strašljive buče iz listnatega testa
Kaj potrebujete?
en zavitek listnatega testa,
marmelado,
jajce za premaz,
modelček za piškote v obliki buče.
Postopek:
Testo razvaljajte in z modelčkom za piškote izrežite oblike buč. Polovico testa pustite celega, na drugi polovici pa izrežite obraze.
Testo, ki je ostalo celo, namažite z marmelado in ga prekrijte z testom z izrezanim obrazom.
Z vilicami pritisnite ob dno, da ustvarite robove in buče dobro zatesnite.
Premažite z jajcem in pecite pri 170 °C približno 20 minut.
Kombinacije listnatega testa in sadnih marmelad se ne boste naveličali