1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pripravite si
pekač za pito velikosti približno 15-20 cm. Dno in stranice obložite s papirjem za peko.
2. V
skledi zmešajte maslo in sladkor ter ju vsaj tri minute stepajte, da postaneta svetla. Nam je pomagalo, da smo trsni sladkor pred mešanjem zmleli, saj se tako bolje stepe z maslom. Nato dodajte jajce in stepajte, dokler se jajce popolnoma ne vmeša.
3. Jabolka prerežite na pol. Polovico jabolk dajte na stran (narežite jih na tanke rezine), preostala jabolka pa grobo naribajte.
4. Moko, pecilni prašek, cimet in sol presejte v drugo skledo. Vse skupaj dobro premešajte.
5. Sedaj stepenemu maslu, sladkorju in jajcu izmenično in postopoma dodajajte dodajati suhe sestavine in mleko. Na koncu z lopatko vmešajte vanilijo in naribana jabolka.
6. Testo vlijte v model za pito. Na vrh položite rezine polovic jabolk, sesekljane orehe, pokapajte z javorjevim sirupom in posujte s trsnim sladkorjem.
7. Pecite 30 do 40 minut, da se lepo zlato zapeče. Preverite z nabodalom, da se prepričate, da je pecivo dobro pečeno.