Premium znamke do 60% ceneje | Prihranite že danes →
Pomlad doma in na prostem | Poiščite navdih →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Hitro jabolčno pecivo s cimetom in orehi

Najslajši spomin na otroštvo je vonj po pečenih jabolkih s cimetom. Strinjamo se, da je kombinacija jabolk, cimeta in orehov omamna, vendar ni nujno, da se za enako vzdušje lotimo peke jabolčnega štrudlja. To jesensko pecivo je narejeno hitreje in enostavneje, zato ga boste zagotovo vzljubili.

Sestavine za pecivo:

  • 70 g masla sobne temperature,
  • 70 g finega trsnega sladkorja,
  • 1 jajce, prav tako sobne temperature,
  • 250 g jabolk (olupljenih, razkoščičenih in razpolovljenih),
  • 130 g gladke moke - na primer pšenične,
  • 1 čajna žlička pecilnega praška,
  • 1/2 čajne žličke cimeta,
  • 1/4 čajne žličke soli,
  • 60 ml polnomastnega mleka,
  • nekaj kapljic ekstrakta vanilije,
  • 50 g sesekljanih orehov,
  • 2 žlici trsnega sladkorja.
  • Sestavine za posip in okrasitev:

  • 100 g kisle smetane,
  • 1/4 čajne žličke cimeta,
  • 1 žlica trsnega sladkorja.
  • Ne pozabite na nekaj dodatnega masla in moke za namastitev in oblogo pekača za pite.
    Plast z rezinami jabolk

    Plast z rezinami jabolk

    Plast z orehi

    Plast z orehi

    Postopek priprave:

    1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pripravite si pekač za pito velikosti približno 15-20 cm. Dno in stranice obložite s papirjem za peko.

    2. V skledi zmešajte maslo in sladkor ter ju vsaj tri minute stepajte, da postaneta svetla. Nam je pomagalo, da smo trsni sladkor pred mešanjem zmleli, saj se tako bolje stepe z maslom. Nato dodajte jajce in stepajte, dokler se jajce popolnoma ne vmeša.

    3. Jabolka prerežite na pol. Polovico jabolk dajte na stran (narežite jih na tanke rezine), preostala jabolka pa grobo naribajte.

    4. Moko, pecilni prašek, cimet in sol presejte v drugo skledo. Vse skupaj dobro premešajte.

    5. Sedaj stepenemu maslu, sladkorju in jajcu izmenično in postopoma dodajajte dodajati suhe sestavine in mleko. Na koncu z lopatko vmešajte vanilijo in naribana jabolka.

    6. Testo vlijte v model za pito. Na vrh položite rezine polovic jabolk, sesekljane orehe, pokapajte z javorjevim sirupom in posujte s trsnim sladkorjem.

    7. Pecite 30 do 40 minut, da se lepo zlato zapeče. Preverite z nabodalom, da se prepričate, da je pecivo dobro pečeno.

    Zaradi hrustljavo zapečenega jabolčnega peciva bo vaša kuhinja dišala po cimetu.

    Zaradi hrustljavo zapečenega jabolčnega peciva bo vaša kuhinja dišala po cimetu.