Bonami Days -15 % na neznižane izdelke | Koda: BONAMIDAYS15
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Kako učinkovito očistiti stanovanje v eni uri

Želite osvežiti svoje stanovanje, vendar ne želite čistiti cel dan? Ali pa vam zmanjkuje časa, ker pričakujete goste?

Naj vas navdihnejo naši preprosti nasveti in praktični pripomočki za čiščenje. Videli boste, kako lahko v kratkem času in brez prevelikega truda v svoj dom povrnete harmonijo in čistočo.

Lotite se od zgoraj navzdol

Pravilno zaporedje posameznih opravil bo olajšalo celotno čiščenje, zato se vam ne bo treba večkrat vračati na isto mesto. Najprej upoštevajte pravilo "od zgoraj navzdol". Začnite pri zgornjih policah in nadaljujte proti tlom.

Najprej pometite, posesajte in obrišite površine s suho krpo, šele nato uporabite mokro krpo.

Ne podcenjujte čiščenja kopalnice

Najprej očistite kopalnico in stranišče. Razpršite čistilo v stranišče, kad, umivalnik in ga pustite delovati potreben čas. Pozneje čistilo preprosto sperite.

Umazano posodo, skodelice, kozarce operite ali pa jih zložite v pomivalni stroj in ga vključite.

Pospravite raztresene predmete

Vzemite košaro ali škatlo in prebrskajte celotno stanovanje. Oblačila, knjige, igrače in ostale predmete, ki ne sodijo na določeno mesto, spravite v košaro.

Odložite jo. Ko boste imeli čas, pospravite predmete na njihova mesta.Nasvet:
Ustvarite poseben prostor, kamor boste shranjevali stvari, ki jim še niste določili posebnega prostora. Ko boste imeli čas in voljo, izberite odlagalna mesta za te predmete.

Zamenjajte namizne prte in brisače

Vse uporabljene brisače, kuhinjske krpe in umazane namizne prte položite naravnost v pralni stroj in jih zamenjajte s čistim opranim tekstilom.

Zloščite površine

Če si želite hitrega "wow" učinka, ne izpustite temeljitega poliranja vseh svetlečih površin, kot so mize, kuhinjski elementi in ogledala.

Ti kosi zavzemajo velik del prostora in razlika bo očitna takoj.

Uredite blazine in odeje

Zravnajte in stresite blazine na kavču ter zložite pregrinjala. Poravnajte vse revije in daljinske upravljalce in jih postavite na eno mesto.