Klasika, ki ne sme manjkati med božičnimi prazniki - linški piškoti. Ta priljubljena slaščica bo navdušila skoraj vsakogar in vaš dom odišavila z vanilijo.
Preizkusite torej recept za linške piškote blogerke In the kitchen with Zuz in se naučite nekaj novega s pomočjo naših nasvetov.
Vse suhe sestavine zmešajte v skledi, nato dodajte maslo, jajca, limonino lupinico in vaniljo. Mesite, dokler ne dobite gladkega, čvrstega in sijočega testa.
Pripravljeno testo zavijte v folijo za živila in pustite počivati v hladilniku do naslednjega dne.
Če se vam mudi, pustite testo v hladilniku počivati vsaj 2 uri.
Odležano testo po kosih razvaljajte z valjarjem in izrežite z najljubšimi modelčki za piškote. Pripravljene oblike položite na pekač, obložen s papirjem za peko.
Pecite približno 7 minut pri 170 °C. Takoj po peki piškote odstranite z vročega pekača, da ne potemnijo. Ko se piškoti ohladijo, jih zložite enega na drugega.
Posamezne premažite z vašo najljubšo marmelado. Običajno so za te piškote, ki so sami po sebi zelo sladki, priporočljive bolj kisle vrste marmelade, kot sta jagodna ali ribezova.
Pred serviranjem lahko piškote potresete še s sladkorjem v prahu.
Fotografije: In the kitchen with Zuz