Naj bo vaša spalnica še bolj prijetna

V spalnici začnemo in končamo dan, zato se moramo v njej počutiti udobno. Za to je dovolj že udobna postelja, posteljnina iz naravnih materialov, prijetna razsvetljava in nekaj okraskov, ki bodo popestrili vzdušje v prostoru.

Navdihnite se z našimi preprostimi nasveti in v spalnici ustvarite najbolj prijetno vzdušje.

Izberite posteljo z vzglavjem

Morda na prvi pogled ne izgleda tako, ima vzglavje pomembne prednosti.

•Zaščitil vas bo pred hladnimi nočnimi prepihi
•Stena za glavo bo ostala čista
•Mehko oblazinjenje bo tudi odlična opora za branje ali zajtrk v postelji
Naš nasvet
Vam postelja zaenkrat še dobro služi? Vzglavje lahko kupite tudi ločeno. Poleg tega lahko izberete material in barvo, ki najbolj ustrezata slogu vaše spalnice.

Zavijte se v lan

Lanena posteljnina, ki ima številne odlične lastnosti, je idealna naložba za prihodnost.

• Je zračna, zato se v njej ne boste potili
• Učinkovitejše vpija vlago kot bombaž
• Hitro se suši
• Je hipoalergena
• Laneno vlakno je izjemno močno in vzdržljivo
S pranjem se ne obrabi, ampak postaja mehkejša in prijetnejša na otip.

Skrbno izbrani okraski

Čeprav je v spalnici bolje ohraniti zračnost in preprostost, bi bil prostor brez dekoracije videti neosebno in hladno. Izberite nekaj elegantnih dodatkov in poživite vašo spalnico.

Lahko je zanimiva svetilka, vaza, kipec ali uokvirjena slika. Svež pridih v prostor lahko vnesete tudi s paravani, ki so primerni za spalnice.

Igrajte se z lučmi

Postavitev in intenzivnost svetlobe vplivata na celoten značaj prostora. Izogibajte se hladnim in bleščečim tonom žarnic in raje kombinirajte več manjših svetilk z mehko svetlobo, da ustvarite romantično vzdušje.

Če nimate prostora za nočno omarico, uporabite stenske luči . So praktične, če pa izberete netradicionalen dizajn, bodo postale tudi pomemben estetski elementi prostora.

Dodajte blazine in pregrinjala

Vzglavnikov in okrasnih blazin lahko uporabite, kolikor želite. Še posebej, če čez dan pogosto uporabljate posteljo za poležavanje, boste cenili več vzglavnikov različnih velikosti, na katere se boste lahko zanesli na primer pri branju.

Pregrinjala in odeje bodo posteljnino zaščitili pred umazanijo, v hladnejših nočeh pa jih lahko uporabite tudi kot dodatno plast. Zelo prijeten vtis lahko naredi tudi puhasto krzno, ki je ležerno položeno na posteljo.

Ne bojte se uporabljati temnih tonov

Temni, bogati odtenki na stenah spalnice so lahko presenetljivo pomirjujoči. V kombinaciji z antracitno sivo posteljnino in dodatki v temno modri, zeleni ali čokoladno rjavi barvi lahko dosežete zelo harmoničen vtis.
Če pa je vaša spalnica premajhna ali ima premalo dnevne svetlobe, se odločite za bolj tradicionalno svetlobno paleto.