Bonami Days: do 50 % popusta | Podaljšano →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Opremite stanovanje ali vikend glede na okolico in klimo

Ivana Marinčić
Ivana Marinčić
Bonami Blogger

Za harmonijo v notranjosti je pomembno, da se sklada z okolico, v katero je umeščena. V nadaljevanju vam bomo pomagali vam bomo opremiti stanovanje ali vikend glede na podnebje in lokacijo.

Preberite naše nasvete za opremljanje notranjosti na Obali, v Ljubljani oz. Mariboru, na Gorenjskem ter na Dolenjskem oz. Prekmurju.

Stanovanje na Obali

Pri opremljanju notranjosti ob morju ne pozabite, da boste tam preživljali najbolj vroče obdobje v letu, zato prostora ne obremenjujte s temnimi in težkimi barvami. Spoštujte barve okolice, kot so svetlo modra, siva, olivno zelena in peščena.

Uporabite naravne materiale, ki bodo pomagali ohladiti notranjost, na primer kamen in keramiko, ki sta tudi zelo trpežna. Pomagala bosta tudi bombaž ali lan, ki imata prav tako hladilne učinke.
Dobršen del počitnic boste vi in vaši gostje preživeli na terasi ali balkonu, še posebej, če ponuja čudovit razgled na morje.

Izberite udobno zunanje pohištvo in tekstil, da dnevno sobo razširite na prosto. Zagotovo bo postala vaš priljubljen prostor za pitje prve jutranje kave ali večernega kozarca vina z idiličnim razgledom ali morda celo za večerjo pod milim nebom.

Stanovanje na Gorenjskem

V gorska območja se najpogosteje zatečemo, ko si želimo odmik od vsakdanjega življenja, malo samote ali avanturistične počitnice. Ne glede na to, ali gre za aktivne počitnice, pohodništvo, sprehode, smučanje ali uživanje v okoliški naravi, boste zagotovo cenili vrnitev v prijetno, dobro opremljeno in udobno nastanitev. Pravilo "posnemanja" barv in materialov naravnega okolja lahko tu uporabite v obliki lesenega pohištva, ki naj v prostoru prevladuje.

Prav tako poleg lesa uporabite tudi druge naravne materiale, kot sta volna in juta, ki vam bodo prinesli veliko udobja. Poleg rjavih in zelenih barv, ki jih vidimo okoli sebe, se ne bojte uporabiti drznih svetlih barv, kot so rdeča, rumena in oranžna, ki bodo poskrbele za dodaten odmerek topline.

Za zunanji prostor izberite udobno pohištvo, morda grelnik ali kamin in nekaj odej, v katere se boste lahko zavili ob hladnih dnevih.

Stanovanje v Ljubljani oz. Mariboru

Pri opremljanju stanovanja v večjem mestu ste lahko z dekoracijo in barvami bolj pogumni.

Naša največja mesta so že sama po sebi mesta z značajem in čudovito arhitekturo, iz katere lahko črpate navdih pri opremljanju stanovanja.

Ne glede na to, ali želite pričarati vzdušje staromeščanskega ljubljanskega ali povsem modernega mestnega stanovanja, se ne bojte uporabiti barv, pohištva v nenavadnem slogu in zanimivih detajlov.

Pri izbiri sloga pa ne pozabite na praktičnost in udobje. Ne glede na to, ali v tem stanovanju živite ali pa ga uporabljate le občasno za vikend pobeg, morata biti postelja in ležišče še posebej udobna, da vam zagotovita trden spanec in dovolj energije za vse načrte in dogodivščine, ki vas čakajo.

Stanovanje na Dolenjskem oz. v Prekmurju

Nikakor ne smemo zanemariti prijetnih pokrajih Dolenjske in Prekmurja, ki ju zaznamujejo podeželska gospodinjstva, bogata kulinarika, zgodovina, vinarstvo in čudovita narava.

V to okolico se bo odlično prilegal rustikalni slog z retro elementi. Če želite ohraniti "pristno" vzdušje, opremite notranjost z naravnimi materiali, grobimi teksturami, emajlirano posodo in karirastimi vzorci.
Srčnost in gostoljubnost sta največji prednosti regije, zato ne pozabite na jedilnico, kjer lahko goste pogostite z okusno in raznoliko lokalno hrano in vinom.