-20% na kavče na zalogi s kodo UDOBNO20 | Prihranite že danes →
Pomlad doma in na prostem | Poiščite navdih →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Obisk dnevne sobe na prostem pri blogerki Roxani

Irina Klomp Stanescu
Irina Klomp Stanescu
Bonami Blogger

Čeprav rada potuje, se Roxana Ciuchilan od rojstva otrok še bolj močno zaveda, kako pomembno je, da vsi štirje skupaj preživijo nekaj mirnega časa doma. Zato sta s partnerjem v zadnjem letu poskušala polepšati vsak kotiček svojega doma. Vrt je postal eden od njunih najljubših prostorov, kjer lahko med delom ali počitkom preživljata čas z najmlajšimi.


@Prinlume
ni le Roxanin popotniški dnevnik, temveč tudi prostor za deljenje trenutkov, ki jih s svojimi najljubšimi preživi na novo urejenem vrtu z Bonami pohištvom in dodatki.

Lani poleti smo se preselili sredi vročinskega vala in nismo mogli zares uživati vrtu. Bilo je strašansko vroče, zato nismo niti odprli oken, kaj šele, da bi sedeli zunaj. Letos pa smo se pripravili že vnaprej. Želeli smo si urediti prostor, kjer bi lahko sedeli ves dan, nekakšen podaljšek hiše, vendar... na prostem.

Stena v dnevni sobi je v celoti steklena, z velikimi vrati, ki se odpirajo na vrt. Ker večino časa preživimo v dnevni sobi, smo jo želeli povečati in razširiti na svež zrak. Nisem izbrala posebnega sloga, želela sem le, da je prostor čim bolj sproščen in preprost.


Nisva točno vedela, kako in kaj izbrati, slog ali barvno shemo, vendar sva zelo jasno vedela, da potrebujeva komplet vrtnega pohištva, zunanjo preprogo za igro otrok, velikanski senčnik, ki bo varoval pred soncem, ležalnike za na plažo in seveda žar.

Naš vrt ni velik (prej nasprotno), vendar imamo majhno leseno ploščad, na katero smo želeli postaviti vse te stvari. In tu se je vse začelo, izdelke smo izbrali, ne da bi upoštevali trende ali sezonske barve, želeli smo le, da bi jih lahko uporabljali čim dlje.


Najprej smo izbrali komplet vrtnega pohištva s fotelji, kavčem in kavno mizico. Pravzaprav je bila to ena od prvih stvari, ki sva jih kupila, ko sva se preselila, saj sva želela imeti vrt čim prej pripravljen. Izbrala sva preprost komplet pohištva iz umetnega ratana svetlo sive barve z lesenimi detajli.

Pozneje smo dodali še blazine in zunanjo preprogo - želeli smo, da bi se tekstil ujemal v barvah.


Ustvariti smo si želeli tudi kotiček za sončenje, zato smo izbrali dva vrtna stola iz lesa in platna. Zelo mi je bila všeč njuna preprosta zasnova in enostavno zapiranje/odpiranje ter shranjevanje.

Andrej pa si je močno želel še žar s popolnim kompletom pripomočkov za peko.


Dobro je, da lahko vse te stvari (vključno s preprogo in blazinami) pustimo čez noč zunaj in jih ni treba pokrivati, saj so oblikovane za uporabo na prostem.

Za čudovito večerno vzdušje smo uporabili zunanje svetlobne verige ter odeje in blazine, ki se ujemajo s preprogo. Kmalu bomo dodali še stojala za rastline in cvetlične lončke. Na dvorišču že imamo nekaj majhnih dreves, ki v vrt vnašajo "življenje", vendar bi rada imela veliko cvetja, ki bi še bolj poživilo teraso.