Žar na oglje je ena izmed najbolj priljubljenih oblik peke na žaru. Ponuja številne prednosti, zaradi katerih ga lahko uporabite skoraj povsod - na terasi, na vrtu ali v mestnem parku.
Katere so njegove druge prednosti in katero vrsto izbrati za peko na žaru na balkonu? Vse potrebno izveste v nadaljevanju.
Največja prednost žara na oglje je edinstveno vzdušje ter nezamenljiv okus in vonj pripravljenega mesa.
Doseganje optimalne temperature pa lahko na začetku zahteva nekaj vaje. Dlje ko je oglje prižgano, močnejša je toplota, ki jo oddaja. Uravnavate jo lahko z odvzemanje ali dodajanjem goriva.
Ker pečete na žaru pri razmeroma visoki temperaturi, je žar še posebej uporaben za pripravo manjših ali tanjših kosov mesa in zelenjave.
Z žari s pokrovom lahko hrano pripravljate tudi po posredni metodi, ki posnema peko v pečici. Ta metoda je primerna tudi za večje kose mesa.
Tudi če nimate vrta, vam ni treba opustiti pečenja na žaru. Preprosto izberite prenosni ali namizni brezdimni žar na oglje in pripravite pojedino na balkonu ali v parku.
Zahvaljujoč inovativni tehnologiji se ne dimi, nima vonja in škodljivih snovi. Zato ga lahko uporabljate v pokritih prostorih.