Vse za kopalnico do 15% ceneje | Prihranite že danes →
Mid Season Sale | Prihranite do 50% →
5 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Preobrazba hiške v romantičnem slogu

V zadnjih nekaj letih je življenje Zdenki prineslo številne ovire. Pred dvema letoma je v dom sprejela svojo vnukinjo, ki je tragično izgubila mamo. Vendar pa ni imela ne finančnih sredstev ne energije, da bi zanju prilagodila svojo majhno hišo.

Poiščite navdih za renovacijo pri tej ekstremni notranji preobrazbi.

Notranjost, ki upošteva potrebe različnih generacij

Z vnukinjo sta se preselili v dvosobno hiško, vendar trenutna razporeditev ni bila primerna za sobivanje najstnice in njene babice. Delili sta si sobo in posteljo za spanje, za vsakodnevne dejavnosti pa sta imeli na voljo le majhno dnevno sobo.

Zdenka je želela to spremeniti. Zato je upala, da ji bodo oblikovalci pomagali zasnovati primernejšo notranjost, ki bo upoštevala različne potrebe žensk dveh različnih generacij. Namen in cilj prenove je bil torej ustvariti dovolj prostora, da se bo vsaka izmed njiju lahko umaknila na samo.

V dnevno sobo so zato dodali zložljivo posteljo, ki je, ko je zložena, del kavča in garderobne garniture.

Dnevna soba pred preobrazbo

Dnevna soba po preobrazbi

Odmerek romantike v bež in vijolični barvi

Oblikovalci so za osnovno barvo notranjosti izbrali bež barvo, ki so jo uskladili z lesenimi tlemi in svetlim pohištvom.

Cvetlični strop je v dnevno sobo vnesel mehkobo in romantičen značaj, ki je več kot primeren za povsem žensko gospodinjstvo.

Drzni toni tekstilnih tapet so oblikovalce navdihnili tudi pri končni dekoraciji prostora. Minimalistična, temno zelena mizica in dodatki v pastelnih odtenkih niso le popestrili notranjosti, temveč so jo povezali v harmonično celoto.

Kuhinja z rustikalnim pridihom

Ker so prej jedilna miza in nekaj stolov zasedali večino prostora v kuhinji, so oblikovalci jedilnico preselili v dnevno sobo.

Prostor dveh nasprotnih sten so tako lahko izkoristili za postavitev kuhinjskih omaric, v katere so vgradili aparate, ki jih Zdenka prej ni imela.

Pohištvo v svetlih barvah in lahkotno rustikalno oblikovanje sta pomagala polepšati utesnjen prostor.

Viseča kuhinjska omarica služi tudi kot televizijska omarica.

Kuhinja pred preobrazbo

Kuhinja po preobrazbi

Zasebno kraljestvo za mlado damo

Oblikovalci so v drugi sobi ustvarili prostor za najstniško vnukinjo. Z zazidavo prvotnih vrat iz dnevne sobe so sobi dodali zasebnost, ostal pa je ločen vhod iz hodnika.

Uravnotežena kombinacija bele in vijolične barve je tudi odsev dekličinega karakterja, v kombinaciji z izbranim pohištvom pa prostoru doda zračnost.

Zadosten prostor za shranjevanje zagotavljajo prostorne omare nasproti oken.

Dekliška soba pred preobrazbo

Dekliška soba po preobrazbi

Hodnik pred preobrazbo

Hodnik po preobrazbi

Avtorji preobrazbe in Zdenka

Za preobrazbo sta zaslužna Kamila Douděrová in František Kobližka skupaj s televizijsko oddajo Kako zgraditi sanje.