5 € za vasRegistracijaPrijava5 € za vasKošarica
Domov Domov Navdih

Puhasto jabolčno pecivo z orehi

Preprost biskvit je ena naših najljubših domačih sladic. Jabolka že zorijo, škatle se polnijo in škoda bi bilo, če ne bi uporabili teh darov jeseni. Zato smo pripravili recept, ki združuje okus jabolk in slastno mehko testo. V tem pecivu, dišečem po jabolkih in cimetu, uživajte ob sobotni popoldanski kavi.

Katere sestavine boste potrebovali za pecivo?

  • 3 jajca,
  • 1 skodelico sladkorja v prahu,
  • 1/2 skodelice trsnega sladkorja,
  • 3 skodelice navadne moke,
  • 1 skodelica olja,
  • 1/4 skodelice mleka (odvisno od sočnosti jabolk),
  • 1 pecilni prašek,
  • 2 žlici ruma,
  • 2 čajni žlički cimeta,
  • 1 čajna žlička sladkih začimb za peko (po želji),
  • 3 jabolka, narezana na manjše kocke,
  • pest sesekljani orehov,
  • ščepec soli.
  • Nasvet: Preizkusite naše čudovite modele za peko.

    Kako pripraviti pecivo?

    1. Pečico segrejte na 180 stopinj. Model za pecivo, ki se ne prijema, namažite z maslom ali poškopite z oljem v spreju.
    2. Jabolka narežite na majhne kocke.
    3. Jajca s sladkorjem stepite do penaste mase, nato pa dodajte olje, mleko in dve žlici ruma.
    4. Zmešajte vse suhe sestavine in jih dodajte masi. Premešajte, nato pa v testo previdno vmešajte sesekljana jabolka in sesekljane orehe.
    5. Maso vlijte v namaščen in z moko pomokan model za peko in jo pecite približno 50 minut pri 180 °C. Z lesenim nabodalom preverite, ali je pecivo pečeno.
    6. Pustite ga stati 10 minut v pekaču, nato pa ga obrnite na rešetko, da se ohladi.
    7. Pred serviranjem lahko torto potresete s sladkorjem v prahu.
    Za več nasvetov, kako obrniti pecivo iz pekača in jo pravilno speči, si oglejte naš članek.