Menu
5 € za vasRegistracijaPrijava5 € za vasKošarica
Domov Domov Navdih

Raclette recepti: lahke vegetarijanske jedi na namiznem žaru

pripravila Diana Oana (@cantboilanegg)

Ob koncu vročega poletnega dne se je mamljivo z bližnjimi umakniti na teraso ali balkon in skupaj uživati v obroku ob sončnem zahodu. Za pripravo lahke večerje boste potrebovali le malo. Kozarec vina, kakovostne sestavine in namizni žar.

Preverite dva vegetarijanska recepta blogerke Diany Oany (@cantboilanegg).

Brusketa s feta sirom in zrelim sadjem

Sestavine:

- več rezin kruha/bagete
- 200 g sira feta
- 3-4 žlice olivnega olja
- ena ali dve čajni žlički medu
- malo hladne vode
- nekaj listov bazilike

Priprava:

1. Feta sir, oljčno olje, med in vodo dajte v skledo mešalnika in zmešajte, da nastane kremasta zmes.
2. Breskve narežite na 6-8 rezin, jagode lahko pustite cele ali jih prerežete na pol, če so velike.
3. Rezine kruha in breskve popečite na žaru.
4. Jagode in češnjeve paradižnike položite v ponev za raclette in jih pecite na srednji/visoki temperaturi ter po prvih petih minutah preverite, ali so pečeni. Nato jih odstranite iz ponve.
5. Rezine kruha namažite s kremastim sirom feta ter nanje položite sadje in rezine breskev z žara.
6. Na bruskete položite nekaj listov bazilike in po okusu dodajte med.

Caprese z gobami

Sestavine (za 2 porciji):

- štiri velike šampijone
- majhne kroglice mocarele
- češnjev paradižnik
- sveži listi bazilike
- balzamični kis

Postup:

1. Gobe operite in očistite. Gobam odstranite peclje.
2. Češnjeve paradižnike in kroglice mocarele prerežite na pol.
3. V vsako gobo položite kroglice mocarele in češnjevega paradižnika (po 3-4 kose).
4. Gobe položite na žar in jih popečite. Za hrustljavo skorjico priporočamo, da jih na srednji temperaturi na žaru pečete 3-5 minut.
5.Ko so gobe kuhane, jih položite na posteljico iz rukole, pokapajte z balzamičnim kisom in dodajte nekaj listov sveže bazilike.
6. Postrezite z belim ali rdečim vinom.