Black Friday | 20% popust na vse s kodo BLACK20*Ne velja na znižano in na nekaj izbranih označenih izdelkov.

Black Friday | 20% popust na vse s kodo BLACK20*Ne velja na znižano in na nekaj izbranih označenih izdelkov.

5 € za vasRegistracijaPrijava5 € za vasKošarica
Domov Domov Navdih

Raclette recepti: lahke vegetarijanske jedi na namiznem žaru

Ob koncu vročega poletnega dne se je mamljivo z bližnjimi umakniti na teraso ali balkon in skupaj uživati v obroku ob sončnem zahodu. Za pripravo lahke večerje boste potrebovali le malo. Kozarec vina, kakovostne sestavine in namizni žar.

Preverite dva vegetarijanska recepta blogerke Diany Oany.

Brusketa s feta sirom in zrelim sadjem

Sestavine:

  • več rezin kruha/bagete
  • 200 g sira feta
  • 3-4 žlice olivnega olja
  • ena ali dve čajni žlički medu
  • malo hladne vode
  • nekaj listov bazilike

Priprava:

Feta sir, oljčno olje, med in vodo zmešajte v mešalniku, da nastane kremasta zmes.

Breskve narežite na 6-8 rezin, jagode lahko pustite cele ali jih prerežete na pol, če so velike.

Rezine kruha in breskve popečite na žaru.

Jagode in češnjeve paradižnike položite v ponev za raclette in jih pecite na srednje visoki temperaturi ter po prvih petih minutah preverite, ali so pečeni. Nato jih odstranite iz ponve.

Rezine kruha namažite s kremastim sirom feta ter nanje položite sadje in rezine breskev z žara.

Na bruskete položite nekaj listov bazilike in po okusu dodajte med.

Caprese z gobami

Sestavine (za 2 porciji):

  • 4 veliki šampijoni
  • majhne kroglice mocarele
  • češnjev paradižnik
  • sveži listi bazilike
  • balzamični kis

Priprava:

Gobe operite in očistite. Gobam odstranite peclje.

Češnjeve paradižnike in kroglice mocarele prerežite na pol.

V vsako gobo položite kroglice mocarele in češnjevega paradižnika (po 3-4 kose).

Gobe položite na žar in jih popečite. Za hrustljavo skorjico priporočamo, da jih na srednji temperaturi na žaru pečete 3-5 minut.

Ko so gobe kuhane, jih položite na posteljico iz rukole, pokapajte z balzamičnim kisom in dodajte nekaj listov sveže bazilike.

Postrezite z belim ali rdečim vinom.